Политика

Тома Биков разби на пух и прах Цветанов за бъдещата му партия

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков и председателят на Младежи-ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев отправиха остри критики към Цветан Цветанов, след като по-рано той обяви, че ще учреди партия до септември.

Както ЗАРАТА писа, пред бТВ бившият втори в ГЕРБ посочи конкретни имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера. Той даде пример с депутите Тома Биков и Спас Гърневски, както и зам.-председателя на Института за дясна политика и шеф на ТВ Европа Георги Харизанов.

В пост в социалните мрежи Тома Биков отговори на Цветанов Цветанов като подложи на критика „Евроатлантическия център за сигурност“, който създаде и оглави миналата година.

„Когато правиш нова партия е добре да имаш идеология. Особено ако си имаш мозъчен тръст. Господин Цветанов бърка геополитическата ориентация с идеологическата. Евроатлантическата ориентация на България е факт от края на 90-те години на миналия век и това позициониране не се е променяло, защото се подкрепя от голяма част от българското общество. Ако господин Цветанов смята, че тя е породена от мозъчния му тръст, то означава, че не е добър анализатор.

В рамките на сегашното управление, България направи поне две стратегически стъпки за утвърждаването на геополитическото си позициониране – сключи договор за закупуване на самолети F-16 и е на път да завърши ингеконекторната газова връзка с Гърция. Тези процеси са необратими.

Добре е интересът на господин Цветанов към геополитиката да бъде съчетан с по-голяма информираност. Освен ако не използва геополитиката единствено, като оправдание, за да напусне ГЕРБ в тежък за управлението момент. Сама по себе си това е слаба теза.

И накрая – ако господин Цветанов си е тръгнал от ГЕРБ заради хора като мен, то аз подадох молба за членство в партията не заради хора като него. Желая му успех в геополитиката и съм убеден, че след време ще разбере, че политиката е далеч по-сложно занимание, отколкото си мисли“, написа във „Фейсбук“ Тома Биков.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Новото паркиране било съгласувано със СДВР

Това съобщиха от общината...

25 минути ago

Ангел Кунчев: Няма риск за децата, родени от имунизирани майки

Коклюшът няма взривподобен характер...

38 минути ago

Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени

Повече да не ни губи времето, пише тя във фейсбук...

един час ago

Черно море и Левски се занулиха, но варненци са в челната тройка

Мачът бе зрелищен, но не успяха да се победят...

един час ago

29 шофирали пияни за ден

10 засечени с наркотици...

2 часа ago
image0 (9K)