Топ 10 имена на бебета във Варна

Кристиян и Виктория изместиха Иван и Мария сред най-популярните имена на бебета във Варна. Това сочат данните на регистъра за новородени в АГ болница за 2016 г. “Така скоро най-празнуваните и тачени именни дни като Ивановден и Гергьовден може да отидат в историята”, коментира управителят на СБАГАЛ “Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна” – доц. д-р Емил Ковачев.

През 2016-а сред водещите имена при родените момченца са още Александър и Никола, следвани от Йордан, Борис, Георги, Димитър, Даниел, Виктор, Николай, Симеон, Калоян и Божидар. Видно е, че липсват традиционни български имена като Петър, Стоян, Атанас и други.

При малките принцеси, изплакали в болницата през миналата година, най-често даваните от родителите им имена са Никол и Крисия, следвани от Рая, Габриела, Ния, Карина, Дария, Стефани, Симона, Йоана и Моника. Прави впечатление, че кратките имена като Рая, Ния, Тея, Деа се предпочитат все повече и почти липсват Мария, Иванка, Димитричка, Стоянка и други.

През месец януари 2017 г., отново първото място е за Кристиян, следван от Даниел за момчетата. При госпожиците София измества Виктория, поне засега.

Човек не може да избира само две неща, през своя съзнателен живот: това са родителите и името си, но може да направи така, че да се гордее с него, коментира управителят на здравното заведение доц. р-р Емил Ковачев, дмн.

Източник: varnautre.bg


image0 (9K)