Тошко Йорданов забърка нов скандал, присвои си листите в Пловдив

Неформалният лидер на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ Тошко Йорданов забърка нов скандал в регионалните структури. След като областните координатори в Северозападна България напуснаха организацията, сега същото може да направят и тези в Пловдив, съобщава anteni.bg.

Причината е, че Йорданов е спуснал на челни места в пловдивските листи хора, които нямат нищо общо с града. Самият той е водач на две листи – в Пловдив и Пловдив-област, на второ и трето място в града са софиянци. Това са шахматистката Антоанета Стефанова и Теодора Пенева. Това е направено, без да се вземе под внимание мнението на градската организация на „Има такъв народ“. Цели местни структури от Пловдивска област са абсолютно отвратени от действията на Йорданов и са изразили готовност да напуснат партията месец преди изборите за Народно събрание.

В последната седмица стана ясно, че Йорданов, по нареждане на Слави Трефонов, е забранил на местните лидери да правят каквито и да е публични изявления, включително и в социалните мрежи. От своя страна, лидерите на партията отказват да участват в предизборните дебати. В петък Слави Трифонов е отказал покана на Бойко Василев за предаването „Панорама“.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)