Тошко Йорданов обвини Асен Василев във финансови манипулации и в кражба на интелектуална собственост

Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов отправи остра критика срещу министъра на финансите в служебното правителство – Асен Василев.

Йорданов го обвини във финансови манипулации, кражба на интелектуална собственост и нарушение на законите при управлявани от него фирми.

„През 2008 г. инвеститор дава 1,5 млн. долара на „Лесно.ком“, която продава самолетни билети. Тогава изпълнителен директор е Асен Василев. През 2009 г. инвеститорът отказва да налива пари и възниква конфликт. Тогава Асен Василев дава личен заем, а след това изисква да му бъде върнат, с това фалира фирмата. След това основава нова фирма със същата дейност, която участва в редица дела. Новият продукт на фирмата е направен въз основа на код от откраднат компютър от Асен Василев. Той признава откраднатата интелектуална собственост, а това е признато и от Лондонски съд“, коментира Йорданов.

„Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „Демократична България“ г-н Христо Иванов прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции и желания за намеса по отношение на състава на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни преди тази декларация по инициирана от „Има такъв народ“ среща тук в това Народно събрание политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на „Демократична България“. От ДБ категорично заявиха, че няма да имат претенции относно личностите, които ще представляват бъдещата власт“, допълни председателят на ИТН. Според него позицията на „Демократична България“ коренно се е променила.

Тази информация Йорданов изнесе поради факта, че от ДБ спрягат името на Василев като министър в съставяното ново правителство.


image0 (9K)