Трайчо Трайчев за дебата между Цачева и Радев

Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира във Фейсбук.

„За мен не е изненада съгласието и единомислието между БСП и ГЕРБ по отношение на икономическите санкции срещу военната агресия на Русия в Украйна. Еднаквите позиции на Румен Радев и Цецка Цачева в днешния телевизионен дебат поставят под съмнение евроатлантическата ни принадлежност и общото ни разбиране с останалите цивилизовани народи, че агресията и войната не бива да се толерират. Единното им мнение, че агресорите не трябва да бъдат санкционирани, е политическо малокръвие, което ги праща директно в лигата на откровените кремълски марионетки“.

„Към съюзниците и приятелите ни бе изпратен недвусмислен сигнал за опасността България да се окаже с държавен глава, който споделя политически виждания, коренно противоположни на семействата, които гарантират сигурността ни и спомагат за икономическото ни развитие. Все още има време до края на кампанията, за да може управляващата партия ГЕРБ да даде ясен сигнал, че това е частно становище на Цецка Цачева.“

„В противен случай ще се демонстрира васална политика пред Кремъл, а това е грешка, която Европа допусна преди началото на Втората световна война и плати с живота на десетки милиони“, допълни Трайков.

„Като кандидат за държавен глава никога не бих допуснал България да е съучастник в подобно престъпление“, категоричен е кандидатът за президент на РБ, Трайчо Трайков.


image0 (9K)