Кое е най-доброто решение за косопада?

Косата е най-същественият елемент от цялостната ни визия. Често пъти тя може да бъде засегната от един или друг фактор и това да се отрази върху нейните обем, цвят, здравина. Точно поради тази причина промяната в нея може да бъде сигнална лампа за здравословното ни състояние. Косопадът също е проблем, особено изразен днес, когато стресът ни заобикаля и е трайно настанен в нашето ежедневие. Но как да се справим с всичко това?

Трансплантацията на коса – най-доброто решение при косопад!

По своята същност трансплантацията на коса представлява козметична процедура, при която се събират косми от определена част от скалпа – „донорско място“, а след това се преместват върху друга част, където е необходимо.

Процедурата се смята за успешна тогава, когато основният хормон, който причинява плешивост, не засяга цялата повърхност на скалпа, а само определени негови части. Тъй като трансплантацията е доста сложна, е необходимо тя да бъде извършена от екип от хирурзи, които събират косми, използвайки различни методи, и ги пренасят на групи от един до три косъма на местата, където те са дефицитни, и така създават линия на косата, която изглежда напълно естествена.

Кога процедурата е успешна?

Хората, които притежават генетично чувствителната коса, реагираща бурно на хормонален дисбаланс, могат да имат продължителен косопад, макар козметичната процедура да е била успешна. За това съдим от генералното изтъняване на косата около трансплантираните области, докато тези косми, които са били трансплантирани, остават плътни и здрави.

Подобрение на състоянието може да се наблюдава при използването и на различни видове медикаменти и препарати, които да заздравявят косъма, като това може да се случи както преди процедурата, така и след нея.

Особено важно значение и голямо внимание трябва да обърнете и върху връзката между резултата от процедурата и нивото на умения на хирурга, с когото работите. Необходимо е той да бъде добър и опитен, за да останете доволни от крайния външен вид, който ще притежавате.

Ефективната трансплантация на коса не създава нови кичури коса. Целта на процедурата е да се извърши преместване на налични косми от едно място на друго върху Вашия скалп.

Успеваемостта на процедурата е различна при двата пола. Съществуват проучавания, според които е установено, че при повечето представители на мъжкия пол трансплантацията на коса може да доведе до значително подобряване на външния вид, и резултатите са доста по-добри. Единственото необходимо условие са реалистичните очаквания към резултата, в зависимост от количеството коса, което имате върху Вашия скалп в настоящия момент.

Трансплантация на коса е един от най-ефективните начини, за да заличите дълготрайната борба с видимия косопад и да скриете някоя друга година от Вашата възраст. Най-важното тук е да предотвратите засиленото отпадане на косми на първо място, за да имате плътна, здрава и добре изглеждаща коса. Така проблемът ще бъде решен още преди да видим реалното му развитие в нашето огледало. Грижата за косата ни е също толкова важна, колкото и грижата за здравето ни. Не я пропускайте!

Източник на снимка:New Africa / Shutterstock.com

 


image0 (9K)