Треньорът на Верея иска да привлече 10 нови футболисти

Новият старши треньор на Верея Александър Севидов заяви, че отборът иска да привлече десет нови футболисти за пролетния дял от сезона в българското първенство.

Старозагорци са последни в Първа лига без победа в първите си 20 мача от кампанията, а през зимата съставът беше напуснат от около дузина играчи.

„Трябва да се подсилим с 10 души. В момента в състава тренират 12 момчета, от които двама са юноши. Големият плюс е, че трансферният прозорец не затваря на 1 февруари, а можем да взимаме нови до края на следващия месец. Така че, който не успее да си намери отбор в Европа, ще може да дойде при нас. От стария състав остават само шест играчи, които отговарят на изискванията“, коментира украинският спец Севидов.

Той призна, че се водят преговори с украинския полузащитник Сергей Рудика, който за последно е играл в Днепър Могильов.

„От клуба водиха преговори със Сергей Рудика. Той ме устройва и най-важното е, че знае какви са моите изисквания, особено в прехода от играта в защита към нападение. С този компонент в момента отборът има проблеми. Ако привлечем Сергей, други украинци няма да взимаме. Когато той оформи документите си с Днепър, ще се присъедини към нас. Гледаме играчи от Хърватия, Испания и африканци с френски паспорти. За съжаление нямаме финансовата възможност да привличане топ-футболисти, затова ще се постараем да изберем най-доброто от оставащите“, каза специалистът.

„Имаше план за лагер в Кипър, но просто нямаше достатъчно играчи, с които да отидем и затова го отложихме. Мисля, че в началото на февруари ще отидем за десетина дни в Турция“, каза Севидов.

Редовният сезон в българското първенство се подновява на 16 февруари, но основните цели на Верея са свързани с плейофите.

„Имаме още шест мача от редовния сезон, но те са без съществено значение. След това отборите се разделят на две групи от по четири, а след това предстоят и мачове между последните и предпоследните тимове в двете четворки. Ако се справим добре в тях, ще изпълним задачата да останем в Първа лига. Така че истинската ни цел сега е да се подготвим добре за плейофите, които ще бъдат в края на март. Основна задача, която ми беше поставена от ръководството, е оставане в елита. Ситуацията не е лесна, но е е катастрофална. Ще се постараем да направим всичко възможно“, каза още той.


image0 (9K)