Третокласници завършиха успешно етап от двугодишното обучение на Детско полицейско управление

ЗАРАТА информира: 29 третокласници от начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора получиха днес дипломи за успешно завършен първи етап от двугодишното обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление“ и малки подаръци.

Домакин на събитието беше Първо районното управление. Там учениците разгледаха полицейски автомобили, влязоха в оперативната дежурна част и помещенията, радваха се на полицейски кучета. Възпитаниците на детското полицейско управление дадоха отговори по различни казуси, свързани с поведението им на пътя, с отличителните полицейски знаци.

Дипломите им връчиха началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Първо РУ – Стара Загора главен инспектор Жеко Костов и секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.
Гости на днешното събитие бяха директорът на началното училище Жана Минчева, секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Донка Вътева, началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ при Община Стара Загора Пламен Тодоров.
Двугодишното обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление” има за цел под формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации и за опазване на своя живот и този на приятелите си. По тези теми през изминалата година с децата работи полицейски екип от Първо РУ- Стара Загора. Програмата се осъществява в партньорство с Община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


image0 (9K)