Три български двубоя на Световното първенство по бокс в неделя

 

Три мача с българско участие предстоят в неделния ден на Световното първенство по бокс за жени в Истанбул, научи ЗАРАТА. В следобедната сесия, която започва от 14:00 часа, на ринга ще видим две наши националки. Световната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова ще боксира с Виктория Рогалинска (Полша). Мачът им е в категория до 54 килограма и е осми в програмата на ринг Б. Очаква се той да се проведе около 16:20 часа.

Аслъхан Мехмедова ще боксира в категория до 63 килограма с ирландката Ейми Бродхърст. Мачът им е 10-и в програмата на ринг А и се очаква да започне около 17:00 часа.

Във вечерната сесия, която започва от 18:00 часа, ще има още един двубой с българско участие. В трети двубой от програмата на ринг Б Златислава Чуканова (50 кг) ще има сблъсък с Лаура Фернандес (Испания). Мачът се очаква около 18:40 часа.

Вчера България записа победа и поражение в Истанбул. Севда Асенова (48 кг) се класира за 1/4-финалите след успех с 3:2 над полякинята Наталия Рок. В понеделник тя ще боксира с Хана Охота (Украйна) за място на полуфинал и минимум бронзов медал. Светлана Каменова (57 кг) отстъпи с 1:4 съдийски гласа в доста здрав и оспорван мач на коравата индийка Маниша.


image0 (9K)