„Три етажа“ парчета живот в Рим

Както ЗАРАТА писа, в неделя, в рамките на Eсенни литературни дни’21 почитателите на Седмото изкуство в Стара Загора, могат да гледат съвместната продукция на Италия и Франция „Три етажа“ – в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Тази типично европейска елегантна комедийна драма излиза на екран през 2020 година, продължителността й е 119 минути. Филмът е базиран на едноименния роман на Ешкол Нево.

Поредица от събития ще промени коренно живота на обитателите на една жилищна кооперация в Рим, разкривайки техните трудности да бъдат родители, братя и сестри или съседи в свят, в който съвместното съществуване се управлява от страх и негодувание. Поне така изглежда.

Докато мъжете робуват на вироглавия си нрав, жените, всяка по свой начин, се опитват да съединят разпокъсаните  парченца живот, да върнат любовта и усещането за близост.

Зрителят става свидетел как социалните и политическите недъзи се разиграват в психиката на персонажите, но тъкмо техните несъвършени реакции и спорни възгледи ги правят по-убедителни и автентични.

Режисьор на „Три етажа“ е Нани Морети, сценаристи – Нани Морети, Федерика Понтремоли. В ролите: Рикардо Скамарчо, Маргерита Буй, Алба Рорвахер, Нани Морети, Стефано Дионизи, Адриано Джанини и други.

Тази година филмът бе номиниран за „Златна палма“ от филмовия фестивал в Кан.

 


image0 (9K)