Три начина за отслабване без да броим калориите

Има много начини да отслабнете, включително да ви позволи да станете по-стройни за кратко време, без да броите калории. 3 такива методи са научно обосновани.

Обсъдените по-долу методи осигуряват загуба на тегло поради следните ефекти – те намаляват апетита и активират метаболитните процеси, свързани с консумацията на мазнини за производство на енергия. Какво точно трябва да се направи?

Намалете въглехидратите. Проучване върху здрави жени със затлъстяване показа, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати е по-ефективна за отслабване за кратко време, отколкото диета, която намалява мазнините. Основният принцип е да се намали количеството захар и нишестета в ежедневното меню.

Учените обясняват: преставайки да приема въглехидрати за енергия, тялото започва да изгаря съхраняваните мазнини за тази цел. Друго предимство на ниско въглехидратното хранене е намаляване на нивата на инсулин, в резултат на което бъбреците губят излишък от натрий и вода.

„Наличните данни показват, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати намалява апетита и може да доведе до това да започнете да консумирате по-малко калории без специално броене и без да чувствате глад“, казват чуждестранните специалисти по хранене.

Яжте протеини, мазнини и зеленчуци. Това условие е в съответствие с предходното. Според експерти всяко хранене трябва да включва източник на протеини, източник на мазнини и нисковъглехидратни зеленчуци. Храненето по този начин е нужно два или три, максимум четири пъти на ден.

„Приемът на протеини е неразделна част от отслабването. Това ви позволява да увеличите консумацията на калории от тялото, да намалите апетита си и да ядете по-малко “, казват експертите.

Те препоръчват включването в менюто на следните източници на

месни протеини : говеждо месо, пилешко месо, свинско месо, агнешко месо.
Риба и морски дарове.
Яйца: цели с жълтък.
Зеленчуци: бобови растения, соя.

Що се отнася до зеленчуците, тези, които искат да отслабнат за кратко време, трябва да разчитат на продукти, съдържащи малко въглехидрати.

Сред тях са:

броколи
карфиол
спанак
домати
Брюкселско зеле
бяло зеле
швейцарска липа
салати
краставици

От мазнините се препоръчват маслиновите, кокосовите и ленените масла. Като цяло можете да използвате всякакви здравословни мазнини – разнообразие от растителни нерафинирани масла, които не са варени.

„Докато поддържате приема на въглехидрати нисък, придържате се към метода на хранене с протеини, мазнини и неподсладени зеленчуци, няма нужда да броите калории“, казват изследователите.

Силови упражнения три пъти седмично. Опитайте се да вдигнете тежести три или четири пъти седмично. Силовите упражнения ви позволяват да изгорите много калории и предотвратявате забавянето на метаболизма, което често се случва при опит да отслабнете. В допълнение, те изграждат и укрепват мускулната маса, което осигурява активно изгаряне на мазнините дори в покой.

zdrave.to


image0 (9K)