Стара Загора

Три номинации за „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2021

ЗАРАТА: Три предложения за званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2021

До края на установения срок – 1 юли, бяха получени три номинации за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2021 година.

Първото е за старозагорката Десислава Стефанова, създател и ръководител на Лондонския български хор за народни песни, основател и ръководител на Швейцарския български хор в Цюрих, преподавател по народно пеене в Българското училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон, Великобритания. Номинацията е направена от Инициативен комитет с председател Почетния гражданин на Стара Загора акад. Кирил Тодоров, Александър Марулев, Kрасимира Манчева и Росица Ранчева.

Второто предложение е за Силвия Томова – художествен ръководител на Балетната трупа на Държавна опера Стара Загора. Предложението е направено от д-р Валентин Петров.

Третата кандидатура е за проф. д-р Иван Божков, дългогодишен преподавател, ректор и председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет. Автор на десетки научни издания и на стотици публикации. Предложението е направено от доц.д-р Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и проф. Иван Станков – председател на Съвета на настоятелите на Тракийски университет.

Отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет, по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври. Предложенията, заедно с приложеното писмо за подкрепа, са достъпни в сайта на Община Стара Загора, раздел Обявления на Общински съвет.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

В с. Балканци замесват козунаците по рецепти от майки и баби

Традиционно е козуначеното руло с богата плънка...

40 минути ago

Богослов: Разпети петък е време за покаяние, разкаяние и смирение

Християнските ценности са необходими за самото ни битие, каза Благовест Върбаков...

42 минути ago

Премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър във вторник

Той посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”...

2 часа ago

Един от най-натоварените столични булеварди остава с две ленти

Изненадващите промени в центъра на София покачиха напрежението...

2 часа ago
image0 (9K)