Тумор погуби красивата Гери от „Огледала”

Помните ли я? Преди години тя бе едно от най-красивите лица в телевизионния ефир. Звездата й изгря в предаването „Огледала” на бТВ, където обаче не се задържа много дълго. Тогава, когато се появи, бе едва 20-годишна и бързо се превърна в любимка на зрителите. Днес Гери Гочева вече не е между живите.

38-годишната майка на три деца загуби тежката битка с агресивен тумор в мозъка след малко повече от година и половина ходене по лекарски консултации и допитване до различни специалисти. За съжаление, спасението било на кантар и никой не давал гаранция, че ще се стигне до положителен резултат дори след тежка операция, извършена с най-модерна апаратура в чужбина. Не помогнала и прословутата отрова от син скорпион, която се оказва една от най-големите измами във фармацията днес.
Въпреки това цялото семейството продължавало да дава кураж на Гери и тя не спирала да търси начини за спасение в името на децата си и съпругът й, който се грижел за нея като за истинска принцеса. В последно време фамилията живеела в Дубай. Там били устроени и децата, които посещавали местно училище.

За 36-ия рожден ден на Гергана съпругът и организирал пищно светско парти, на което имало от пиле мляко, а гостите се радвали на специална шоу програма. Присъствали 50 българи, близки на Гери и съпругът й, които летели от София за емирствата. На стилното парти пял Сто кила, който бил сред любимите изпълнители на водещата и неин близък приятел. Гостите получили специални подаръци, които да им напомнят цял живот за празника и разходки по местни забележителности. Месец по-късно цялата българска столица говорила за „чудото” в Дубай – ВИП персоните били единодушни, че такова приказно парти никой българин никога не е организирал.

Малко по-късно Гери научава най-лошата новина – откриват й тумор в мозъка. Това става по време на лекарски преглед. Наложило се да посети кабинета на специалист заради непрекъснатата умора, която изпитвала и силното главоболие. Новината е повече от шокираща за съпрузите, които са изключително привързани едни към друг – нещо, което рядко се случва в света на богатите и известните.

Телевизионната си кариера Гергана Гочева стартира, след като печели конкурса „Кралица на красотата” в родния си град Стара Загора. Чарът и интелигентността й са забелязани от тогавашната продуцентка на „Огледала” Александра Иванова, която смело налага в ефира на Би Ти Ви лайфстал предаване – за първи път в България. Тогава Гери няма навършени 20 години, но е нахъсана и амбициозна да катери „върхове”. Прави впечатление, че момичето е изключително добре възпитано, завършило е математическа гимназия, следва в София, но иска да бъде самостоятелна – сиреч да учи и да работи. Продуцентката й дава този шанс. Така Гергана става ководещ на Радост Драганова и Нели Атанасова, сегашна съпруга на актьора Александър Сано. В ефир я представят просто като „Гери от „Огледала”.

В онези времена шоуто прохожда и има две водещи, а не една, както е сега. Различава се и като концепция. Студиото е скромно и се намира в читалище близо до Централна гара. Обстановката е прилична, но не и луксозна. Гери е решена да пробие и да стане звезда.

„Беше много добро и амбициозно момиче. Държеше на думата си, на честта си. Беше от момичетата на „Визаж”. Невероятно красива, изящна като статуетка, фина, с грациозна походка. Познаваше целия хайлайф. Следваше и завърши „Графичен дизайн”. След време специализира актьорско майсторство в Лондон, но не работи като актриса. Говореше свободно няколко езика. Харесваше работа си на водещ и светски журналист. След като приключи с „Огледала”, започна работа в друго предаване – „Високи токчета”. Спореше й, но искаше да има семейство и го създаде. До последно се радваше на щастлив брак и три прекрасни деца. Със съпругът й нямаха намерение да се връщат в Българиа. Доколкото зная, в Дубай нищо не им липсва, той си има проспериращ бизнес, тя се беше посветила на хлапетата. Болестта промени плановете им. Гери си остана все така лъчезарна, не се предаваше и давеше вид, че всичко е о`кей, но по погледа й си личеше, че страда. Онова злокачествено нещо я изяждаше и измъчваше. Не й даваше покой и в един момент просто я победи. Стопи я като свещичка.

Изпратихме я в затворен кафяв ковчег по желание на близките й. Съпругът й беше много разстроен. Дойдоха доста хора на поклонението. А тя имаше много приятели. Не помня да се е карала с някого, докато работеше в бТВ. Колкото беше красива, толкова беше и умна. Не повишаваше никога тон, не използваше груби и цинични думи. Беше просто ангел, който Господ твърде рано прибра при себе си. Роднините й решиха опелото да се състои на 3 януари в църквата „Света София”. Приятелите й просто изпълнихме волята й”, разказва пред „Уикенд” близка на починалата жена, която уточнява, че най-малката рожба на Гергана навършила една годинка през есента.

Сред любимите занимания на Гери било четенето на книги, свързани с различни духовни практики. Тя вярвала в съществуването на различни видове извънземни цивилизации, енергии, практики за постигане на желания, медитация. Според нея Бог изпълнявал всяко желание на човек, стига да е отправено от сърце и душа. Интересът си към духовното наследила от своя баща и баба си. Завършила две нива Рейки и дори преподавала в център за духовно лечение. Въпреки това, когато открили туморът й, тя не успяла да помогне сама на себе си.

Сред популярните личности, дошли на поклонението на Гери Гочева бяха топ коафьорката Вили Боршукова, фитнес моделът Биляна Йотовска, победителят във втория сезон на „Биг Брадър” Мирослав Атанасов, нашумял като Миро Ревльото, водещата на „Жълтини” Нели Пандилова, бившият изпълнителен продуцент на „Огледала” Николай Христов и десетки приятели и колеги на красавицата.

 


image0 (9K)