Турция е потресена от смъртта на деца, други са изчезнали

Цяла Турция е потресена от смъртта на две дечица.

Четиригодишното момиченце Лейля Айдемир изчезна в село Безирхан (окръг Агръ, Източна Турция), в което живее дядо й. Тя пристигнала със семейството си в селето по повод празника Рамазан байрам. След това детето изчезва. Цяла Турция дни наред следеше информациите за издирването на момиченцето. То беше открито мъртво след 18-дневно издирване.

[ad id=“225664″]

Мрачната вест за смъртта на малката Лейля дойде, след като в неделя беше съобщено, че друго дете, което беше изчезнало в Турция, е открито мъртво. Тялото на осемгодишната Ейлюл Яглъкара е намерено след седем-дневно издирване, заровено под електрически стълб в Анкара. Според първоначалните медицински заключения момиченцето е било измъчвано, насилвано сексуално и удушено.

[ad id=“263680″]

Трагичният край на двете момиченца предизвика обществено възмущение. Хиляди турски граждани – включително много известни личности, заляха социалните мрежи със съболезнователни послания и призиви за по-строги наказания за убийците и насилниците на деца. Отправени са и призиви за връщането на смъртната присъда.

[ad id=“236993″]

Турският вестник „Миллиет“ пише, че още две деца са изчезнали в Турция през последните дни. Едното от тях  е шестгодишният Уфук Татар, който е издирван в южния окръг Хатай.


image0 (9K)