Търсите внимание, а не любов!

В съвременния свят любовта е едно от най-търсените чувства, но често се оказва химера. Понякога я бъркаме с емоции като благодарност, разбиране, ревност, а в много случаи и с внимание. Случва се да се озоваваме във връзки, в които сме „носени на пиедестал”, но любов сякаш няма. Ето кои са знаците, че търсите повече внимание, отколкото любов.

1. Не се интересувате особено от човека до вас

Можете да говорите с него с часове, но не бихте искали да го слушате с часове. Имате нулев интерес към неговите хобита, интереси или истории. Но пък обичате когато виждате вълнението в очите му, докато разказвате любима случка от детството.

2. Обичате комплименти, дори си ги просите

Чувствате се истински разочаровани, ако сте положили време и усилия за външния си вид и накрая бъдете игнорирани. Искате да ви прави комплименти, да изразя желанието си за вас. Разговорите съвсем не са толкова вълнуващи, ако няма някакъв флирт. Дори сте склонни да попитате „Не ти ли харесва роклята ми?”, само за да се окъпете в малко внимание, което е доста жалко.

3. Наистина държите на неговото мнение

Прекарвате много повече време в притеснения как той ви възприема и дали ви харесва, отколкото самите вие да си задавате тези въпроси. Следите дали е харесал ваш статус в социалната мрежа, наблюдавате дали ви намира за забавни, допитвате се до неговото мнение за казуси, които вече сте решили, само за да се изтъкнете.

4. Радвате се на съобщения, но рядко пишете първи

Получавате пеперуди в стомаха, когато видите съобщение от него, защото значи, че е мислил за вас. Но ако разговорът продължи твърде дълго, се отегчавате. Освен това, рядко бихте посегнали да пишете първи, просто защото не ви липсва.

5. Говорите с него само когато ви е удобно

Ако имате уговорка с приятелки, опитвате се да наваксате съня или не сте в правилното настроение, тогава просто го игнорирате. Не ви е грижа дали ще нараните чувствата му. Но ако случайно се разиграе обратният сценарий, веднага започвате да се чувствате несигурни и отблъснати.

6. Нямате особено високо самочувствие

Нуждаете се от валидация, за да се чувствате добре със себе си. Търсите човек, който да ви увери, че сте привлекателна, забавна и интелигентна. Ако не чувате тези думи от някого, тогава просто се затваряте и започвате да се съмнявате в себе си. Въпреки че може да не го осъзнавате, вие в голяма степен използвате този човек за подсилване на егото.

7. Отворени сте за „по-добри възможности”

Трудно ви е да мислите за живота без него, освен ако наоколо няма някой, който да заеме мястото му. В такъв случай сте напълно отворени да видите как биха се развили нещата с господин „План Б”.

 


image0 (9K)