Тялото ни алармира за помощ – какви сигнали ни изпраща?

Слушайте тялото си, слушайте внимателно: не забравяйте, че то е живо, усещащо, а не само машина за удобство на престоя ви на Земята. Затова не се отнасяйте с него като с машина, не забравяйте, че тялото ви е живо същество!

Когато използваме обезболяващи хапчета за болката, ние третираме тялото като нежив механизъм. По този начин ние му затваряме устата: млъкни, не смей да излезеш извън контрол! И забравяме, че с различните заболявания, болка, лошо здраве, тялото не просто ни сигнализира за неприятности – буквално крещи за помощ: помогнете, чувствам се зле!

В края на краищата тялото няма друг начин да привлече вниманието на своя „собственик“ – може да направи това само с помощта на сигнали за болка и неразположение. Какво правим? Не искаме и да чуваме тези викове за помощ. Правим всичко възможно да не им обръщаме внимание.

Нека си припомним, че тялото ни не е просто машина за смилане на храната. И накрая, нека се обърнем към него с любов, внимание и грижа. Нека да чуем неговия „глас“ – неговите сигнали, с които се обръща към нас за помощ. Нека изслушаме молбите му. В крайна сметка всички сме много индивидуални, всеки от нас е уникален, единствен по рода си същество.

Нашето тяло също е уникално, индивидуално. Следователно, много често лекарство, което помага на един човек, на друг със същите привидно симптоми, може да причини вреда. Ето защо не можете да се държите като механична кукла. Човек трябва да се обича и изучава, да се изучава с внимание и любов.

Слушайте тялото си – питайте го с любов и се грижете какво го боли, какво му липсва, какво иска да получи от вас? И тялото със сигурност ще отговори на вашите грижи с прилив на жизненост и поява на възможности за изцеление и изцеление.

Какви сигнали ни изпраща тялото в случай на проблеми?

Запитайте се дали сте достатъчно будни или се чувствате летаргични. Спахте ли добре или сънят ви често се нарушава и след това през целия ден непрекъснато ви преследват прозяване и сънливост? Готови ли сте да работите, да бъдете физически активни или искате да лежите през цялото време?

Умората, преминаваща в хронична умора, безсъние, лошо настроение, чувство на слабост, апатия е първият признак, че тялото се нуждае от пречистване.

След това обърнете внимание на състоянието на кожата, ноктите и косата. Ако кожата е гладка, без видими дефекти, ако косата е гъста и лъскава, а ноктите са здрави, равномерни, не чупливи или лющещи се, значи всичко е наред и трябва само да положите усилия да останете на това ниво здраве. Но ако косата е цъфтяща, падаща, чуплива, ноктите са слаби, ексфолирани и кожата е покрита с акне, пъпки, ранни бръчки, ако е прекалено суха или, напротив, моментално се покрива с лъскав слой мазен секрет, тялото е пълно с шлаки и изисква почистване.

Сега обърнете внимание на апетита си и начина на хранене. Харесвате ли вкуса на храната или ядете автоматично, почти без вкус?

Насищате ли се с обикновена, проста храна или имате нужда от все повече хранителни удоволствия, деликатеси, за да изострите по някакъв начин възприятието си за вкус и да се насладите на храната? Вземате ли храна само когато наистина чувствате глад или го правите по навик, в „подходящото“ време, независимо дали сте гладни или не? Изпразването на червата нормално ли е или сте запек и чувствате тежест в стомаха през цялото време? Ако се храните механично, без апетит или дори с апетит, но без удоволствие, без да усещате вкуса на храната – всичко това са първите симптоми на проблеми със стомашно -чревния тракт, а следователно и на целия организъм като цяло. Имате нужда от прочистване!

След това насочете вътрешния си поглед към това как се чувства тялото ви и особено ставите при движение. Можете ли да изминете 10 километра на ден, без да ви болят коленете? Можете ли да седнете поне 10 пъти, за да не чуете хрускането на солни отлагания? Можете ли да извършвате тежък физически труд – например в собствената си градина – така че след това ставите на ръцете и краката ви да не болят и да не се подуват? Болки в ставите, слаба подвижност, „скърцане“ и „смилане“ при движение – ясен индикатор за необходимостта от прочистване на тялото.

И така, вие сте разбрали симптомите си, които не винаги показват заболяване. Точно това се нарича общо неразположение. И след 40 години това обикновено се счита за почти норма: сигурно много пъти сте чували, че ако човек след 40 години се събуди сутрин и нищо не го боли, това означава, че не е жив. Сега това не е вярно.

Не само след 40, но дори и след 50, 60 и повече години е напълно постижимо състояние, когато не сме обезпокоени от тези досадни заболявания. В крайна сметка те обикновено се причиняват само от факта, че с възрастта в човешкото тяло се натрупват все повече и повече различни токсини. Но ако периодично почиствате тялото, тогава дори с възрастта никакви токсини няма да бъдат страшни!


image0 (9K)