Убиецът Зодиак си имал лична банда от „машини за убиване“?

Преди месец една мистерия вероятно бе разкрита – ветеранът от Военновъздушните сили, който става бояджия, Гари Франсис Пост, най-вероятно е серийният убиец „Зодиак“. Независимо дали това е вярно или не, сега се появи нова информация – че Пост е бил лидер на група мъже, които е обучавал като „машини за убиване“.Екип от 40 частни детективи заяви миналия месец, че са разкрили Пост като убиецът „Зодиак“,  който тероризира района на залива в края на 60-те години на миналия век с брутални убийства, придружени от страховити криптирани съобщения. Сега те твърдят пред „The Times“, че след убийствата Пост води странен двоен живот в малък град в Сиера Невада.

Серийният убиец „Зодиак“ мистериозно изчезва от полезрението през 1974 г., след последното писмо до медиите. Случаят е сред най-известните неразкрити убийства в САЩ.

Пост се мести в Гроувланд, Калифорния, през 1970 г., според Томас Дж. Колбърт, който ръководи екипа на Case Breakers – състоящ се от бивши ченгета, криминалисти, учени и пенсионирани военни – и работи по случая от около 10 години.

Предполагаемият убиец се изявява като кротък бояджия и е харесван от местните, казва Колбърт. Но през това време той започва да набира млади мъже за своя лична престъпна банда в живописния планински град на около 26 мили западно от Йосемити.

Около 10 мъже стават част от това, което местните жители наричат „The Posse“. Те остават верни на Пост в продължение на десетилетия, докато той издъхва през 2018 г. Той ги води дълбоко в планините, където те се учат да се „разхождат и убиват“, каза Колбърт.

„Той ги научи как да превърнат тръбна бомба в бомба, която ще взриви къщи“, обяснява Колбърт. „Ако нови ченгета се преместят в града, той кара отряда да хвърля камъни по прозорците им, за да ги накара да се изнесат. Той е участвал в заемането на оръжия на самоубийци в града.“

Според Колбърт ходели на пешеходни екскурзии в планините, за да убиват животни за забавление.

„Веднъж той кара едно дете да се качи на дърво и да закачи от него кесии със сурово месо“, разказва той. „Пост заковава куки за сьомга отдолу, за да хване мечки, които се опитват да стигнат до месото. Веднъж имаше три мечки, кървящи до смърт от това дърво, опитвайки се да вземат месото, Гари просто ги наблюдаваше, смеейки им се.“

Той описа Пост като тип „Фейджин“ – лидерът на детска банда от „Оливър Туист“, който събира местните „своенравни момчета“. Колбърт добавя, че няма индикации, че Пост е имал сексуален интерес или сексуални отношения с младите мъже.

Един от членовете на отряда, когото Колбърт идентифицира само като Уил, бяга от Гроувланд през 2010 г., след като вижда скици на „Зодиак“ и се изправя срещу Пост.

Бившият капитан от военновъздушните сили Ханс Смитс се среща Уил, чието истинско име е Крис Ейвъри, когато Ейвъри отива в телевизионна станция в Санта Круз, за ​​да докладва за Пост. По това време Смитс е приятел с телевизионен водещ Дейл Джулин.

Джулин, сега водеща в Савана, беше проучвал случая „Зодиак“ от години и след като се срещна с Ейвъри и научи името на Пост, твърди, че е разбил някои от криптограмите, използвайки името. Джулин също подаде клетвени декларации в съда, заявявайки, че мъж от Гроувланд (Крис Ейвъри) му е казал, че Пост му е признал, че е убиецът Зодиак.

Шерифът на окръг Туолумн Бил Пули каза пред Union Democrat миналия месец, че местните правоприлагащи органи са запознати със случая на Пост, но не са приели сериозно твърдението на Case Breakers, че той е убиецът „Зодиак“.

Смитс разказва, че е взел Ейвъри под крилото си, след като ФБР го е интервюирало, но не е започнало разследване по случая. Смитс разказва, че е извел Ейвъри на вечеря, където Ейвъри забелязал, че „двама лоши пичове“ от Гроувланд го дебнат. На следващия ден мъжът се качва на влас за Уайтфиш, Мон.

Ейвъри, който не е открит за интервю, е бил в Монтана през последното десетилетие, според Смитс, който каза, че все още го държи под око.

Миналия месец мъж, за който се смята, че е Ейвъри, говори във видео в YouTube за Гари Пост.

„Той просто нямаше съвест“, казва Ейвъри във видеото. „Той можеше просто да убива безразборно. Не можеше да спре, след като дойде тук. Той трябваше да продължи да убива дори и малки животни — само за да се почувства по-добре. Разбира се, в крайна сметка той уби други хора.“

Според Смитс, Ейвъри му е казал, че е бил с Пост поне веднъж, когато Пост е наредил на друг член на отряда да застреля и убие човек в планинско езеро в Сиера. Смитс твърди, че жертвата е някой, когото Пост е познавал и на когото е искал да отмъсти. Засега тази история не е потвърдена.

Смитс също каза, че когато Ейвъри е попитал Пост: „Вие ли сте Зодиака?“ мъжът се нахвърлил към него с петфунтов чук.

Смитс твърди, че отрядът на Пост винаги го е наричал само „Стареца“. Друг източник казва пред The ​​Times, че Пост е бил добър бояджия, който е боядисвал дома на майката на Клинт Истууд през 70-те години.

Екипът на Колбърт вярва, че Пост е Зодиака поради физическото му сходство с полицейска скица на убиеца от 1969 г., а анаграми, изпратени до San Francisco Chronicle, разкриват името на Пост.

„Зодиакът“ се подиграваше и властите чрез сложни кодирани съобщения и загадъчни бележки, публикувани в местните вестници Той убива на случаен принцип петима души, а двама са тежко ранени.

Но в писма и криптограми, изпратени до San Francisco Chronicle и Los Angeles Times в произволни моменти след убийствата, Зодиакът се хвали, че е извършил повече от 30 други убийства. Детективи аматьори се опитват от десетилетия да дешифрират криптограмите или шифрите. От четирите произведени шифра, два остават неразкрити, а за един бяха нужни 51 години, за да бъде разбит.

Миналата седмица Колбърт получи съвет от източниците си от Гроувланд за това, което той смята, че е съвкупност от важни доказателства, показващи, че именно Пост е серийният убиец.

Според следователя, няколко години преди смъртта си, Пост започнал тихо да раздава оръжието си, части от пистолета, барут, куршуми и гилзи, на „любими местни жители“.

Колбърт казва, че „доказателствената златна мина“ сега се изследва от три криминалистични лаборатории. Той вярва, че съвременните техники, като идентифициране на пръстови отпечатъци върху гилзи, могат да съвпадат с официалните полицейски доказателства и да убедят скептичните детективи, че Пост е техният човек.

Служители на ФБР в Сан Франциско казват, че все още разследват „Зодиака“, който е свързан с пет „привидно случайни брутални убийства“ през 1968 и 1969 г. в района на залива на Сан Франциско.

„Разследването на ФБР за убиеца „Зодиак“ остава открито и неразрешено“, се казва в изявление на ФБР. „Поради продължаващия характер на разследването и от уважение към жертвите и техните семейства, към момента няма да предоставяме допълнителни коментари.“

Независимо дали се окаже „Зодиака“ или не, Пост може да се е превърнал в странния човек, който е бил, в резултат на инцидент при  шофиране в нетрезво състояние. Тогава Пост е бил на около 20 години. Той работи в радарна станция на ВВС близо до Роквил, Илинойс, а след работа се вози в джип, който се блъска в стена на железопътен тунел, убивайки шофьора, според Evansville Courier & Press.

И двамата млади летци били пияни, каза Колбърт. Пост остава белези на челото и се налага да му бъдат извадени зъби заради нараняванията.

Не след дълго Пост е изпратен до радарна станция в Гренландия, една от „най-самотните и изолирани“ бази в света, обяснява Колбърт.

„Там смятаме, че той се е пречупил“, добавя следователят. „Пост се връща в САЩ като различен човек.“

Последните години на Пост също са бурни. През 2016 г. той бута жена си, на 74 години, надолу по стълбите на дома им, преди да бъде вкаран в затвора за нападението. По-късно той е признат за психично неспособен да бъде съден и е настанен в държавна болница, преди очевидно да бъде поставен под наблюдение за психично здраве, съобщава Sun.

Предполагаемият убиец умира през 2018 г. от сепсис, дисфагия (затруднено преглъщане) и съдова деменция. Според TMZ останките му са били разпръснати в планините Сиера.

„Много хора в този малък град все още мислят, че е бил добър бояджия“, казва Колбърт.

„Те грешат.“

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)