Световни новини

Убити в Нагорни Карабах, Азербайджан обвини Армения

Най-малко седем души са убити при ракетен обстрел на град Ганджа в Азербайджан, а 33 души са ранени, съобщи азербайджанското външно министерство, което обвини арменските сили, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Нова ракетна атака от арменските сили по жилищен район в Ганджа, втория по големина град на Азербайджан, седем убити и 33 ранени“, написа външното министерство в Туитър и публикува снимки от разрушения.

Сътрудникът на азербайджанския президент Хикиет Гаджиев добави, че са убити седем цивилни и са ранени 33 души, сред които и деца, а три жилищни сгради са разрушени.

Министерството на отбраната на сепаратистката област Нагорни Карабах отрече да е бомбардирало Ганджа. То заяви, че тези твърдения са абсолютна лъжа и увери, че спазва въведеното хуманитарно примирие. Сепаратистите на свой ред обвиниха Азербайджан, че е ударил Степанакерт, Хадрут, Мартуни и други населени райони.

Столицата на Нагорни Карабах Степанакерт е била бомбардирана три или четири пъти през изминалата нощ според журналисти на АФП на място, които са преброили десетина експлозии.

Вчера в 8 ч. по Гринуич беше въведено хуманитарно примирие между Армения и Азербайджан, за да се направи размяна на пленници и тела на убити войници, но двете страни се обвиняват взаимно, че го нарушават.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Ветото на Радев върху Закона за инвестициите мина в НС

Против гласуваха ГЕРБ-СДС и ДПС...

11 минути ago

Хотели по морето отварят от 1 май, след празника затварят

Цената за нощувка е средно по 120 лв. на човек с ол инклузив...

46 минути ago

Добавката за репресирани лица у нас става пенсия

Законовите промени засяга около 6 000 български граждани...

54 минути ago

Започва отчитането на топломерите

"Топлофикация-София" има изготвен график...

56 минути ago
image0 (9K)