Удар по тютюневата мафия в Старозагорско

На 29.10.2020 г. от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки без бандерол, в хода на която в гр. Стара Загора, кв. „Зора“, е спрян л.а. „Сузуки“, управляван от 52-годишен мъж. При извършената проверка е установено, че в товарния отсек на автомобила водачът превозва 6 полиетиленови торби, съдържащи общо 60 кг. ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. В ОДМВР – Стара Загора е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На същата дата служители на Участък – Павел баня при РУ – Казанлък са извършили проверка в частен дом, намиращ се в с. Осетеново, общ. Павел баня, обитаван от 47-годишна жена, при която тя доброволно е предала 49 кутии цигари от марките “Карелия” и “Давидоф” без акцизен бандерол. В РУ – Казанлък е започната проверка за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

На 29.10.2020 г. от служители на Първо РУ – Стара Загора е извършена проверка в дома на 49-годишен мъж в гр. Стара Загора, кв. “Зора”, при която са намерени и са иззети 105 къса саморъчно свити цигари без акцизен бандерол. Започната е проверка за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

Противодействието на престъпленията с акцизни стоки, ущетяващи бюджета, е приоритет в дейността на ОДМВР – Стара Загора. Засилените проверки на търговски обекти, питейни и увеселителни заведения и лица, за които има информация, че извършват такава престъпна дейност, ще продължат и в бъдеще.

 

 

 

 

 


image0 (9K)