Удостоиха посмъртно със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ доц. Злати Златев

Доц. Злати Златев бе удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“

С пълно единодушие и явно гласуване Общинският съвет удостои посмъртно художникът доц. Злати Златев със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“, което традиционно се присъжда в навечерието на Празника на града – 5-и октомври. В дневния ред на днешната сесия на местния парламент бяха разгледани близо 120 предложения.

Приети бяха вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета на Община Стара Загора и актуализация на инвестиционната програма за 2022 година.

Старейшините гласуваха още назначаването на нов управител на Медицински център „Дерма Гард“. Управлението на общинското дружество пое д-р Пламен Койнов. Стартирана бе и процедура за избор на ръководител на „Автосервиз на здравни заведения“.

Доц. Злати Златев бе удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“

Определен бе представител на Общината в СНЦ „Българска асоциация на зоопарковете и аквариумите“ (БАЗА). С решението си днес ОбС упълномощи д-р Ивелина Илиева, ръководител на Зоопарка в града.

С цел да се увеличи популярността и стимулира интересът към археологическото наследство на Стара Загора и към постоянните експозиции на музей „Неолитни жилища“ и Регионален исторически музей – Стара Загора, съветниците подкрепиха поставянето в парковото пространството, северно от Градска художествена галерия – на две пластики с височина 1.6 метра, изработени от твърдо дърво с покритие.

Редовното заседание на Общинския съвет на Стара Загора започна с минута мълчание в памет на внезапно починалия на 25-и септември Евгений Жеков. През годините той е бил зам. областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание, областен лидер на Земеделски народен съюз, общественик.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)