Ужас на погребение в Брезнишко: Пратиха на семейство труп на чужд човек

Семейство от брезнишкото село Ноевци изживя невероятен кошмар по време на погребението на свой роднина. По време на траурната церемония със свещеник в гробищния парк на селото става ясно, че тялото не е на 41-годишния Веселин Драгомиров, а на непознат човек. Процесията е прекратена и тялото е върнато в Перник. За ужасяващия случай разказа пред местния в. „Струма“ братът на починалия Веселин – Емил Драгомиров.

„Брат ми Веселин бе докаран в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ на 27 ноември след епилептичен пристъп и с високи показатели на кръвна захар – 30 единици (нормата за здрави хора е до 6 единици – бел.ред). Той е опериран, изваден му е далакът, но бе с чернодробно заболяване. В болницата е чакал 5 часа да го приемат, тъй като имал отрицателен тест за коронавируса“, сподели Емил.

На 1 декември около 5 часа сутринта пациентът, който лежал в една стая с Веселин се обадил на семейството, че той е починал. От болницата им се обадили чак на следващия ден.

„Погребението беше насрочено за 12 ч. на 3 декември, катафалката от погребалната агенция дойде в 11,40 ч., но свещеникът закъсня с половин час. И точно започна опелото, когато се обадиха, че тялото не е на брат ми. Върнаха ковчега със сгрешения починал, а аз започнах да звъня, да разбера как така е докарано чуждо тяло за погребение“, допълва Емил Драгомиров.

Разстроеният мъж звъни на тел. 112, откъдето го препращат в болницата, от там в Съдебна медицина и накрая получава разрешение ковчегът да бъде отворен.

„Ако не беше закъснял свещеникът щяхме вместо брат ми да погребем друг човек. Това просто е отвратителна небрежност и ще си търсим правата в съда. Брат ми остави вдовица с две деца, а шокът от преживяното няма никога да забравим“, каза още Емил.

 


image0 (9K)