Украйна отправи 36 удара към българската врата но не успя да победи

Националният отбор на България по футбол записа равенство 1:1 като гост на Украйна в приятелски мач. Срещата се игра на стадион „Черноморец“ в Одеса, видя ЗАРАТА по БНТ.

Украйна отправи 36 удара към българската врата но не успя да победи.

Двубоят беше подготовка за двата тима за заключителната част от евроквалификациите за Мондиал 2022. България гостува на Швейцария в понеделник, 15 ноември, докато украинците ще срещнат тима на Ивайло Петев – Босна и Херцеговина.

„Трикольорите“ поведоха с попадение на Радослав Кирилов в 35-ата минута, но домакините стигнаха до изравнителен гол през второто полувреме, дело на Тарас Степаненко.

Селекционерът Ясен Петров направи редица смени в състава за контролата. Тимът на Украйна надигра „лъвовете“, създавайки голямо количество опасности пред вратата, пазена преди почивката от Николай Михайлов, а след това и от Светослав Вуцов. Според статистиката съставът на Олександър Петраков е създал 36 голови възможности срещу само 4 за нашите футболисти.

По тозин начин тимът ни записа трето равенство срещу Украйна (+ три загуби), като до този момент тимът ни не е успявал да запише победа срещу този съперник.

 

Отборът на домакините оказва сериозен натиск от началото на мача. В 15-ата минута Артьом Довбик вкара топката зад Николай Михайлов, но нападателят беше в положение на засада и попадение не беше зачетено.

Минута преди това дебютантът Единсон Йорданов се контузи, а на негово място се появи Иван Турицов.

В противовес на показаното на терена от двата тима, в 35-ата минута България успя да поведе. Николай Михайлов изпрати топката дълбоко в половината на съперника, защитата на домакините се засуети, допусна грешка, от която се възползва Радослав Кирилов. Българският национал овладя, макар и трудно в наказателното поле, за да реализира за 1:0.

В 56-ата минута Украйна отново прати топката във вратата, този път зад влезлия като резерва на почивката Светослав Вуцов, но попадение за домакините за втори път не беше зачетено заради засада, този път на Андрий Ярмоленко.

10 минути по-късно Андрий Ярмоленко за втори път се оказа в положение на засада при решаващ момент в атаката на своя тим, за да отбележи.

Кирил Десподов, който излезе с капитанската лента, напусна терена принудително терена в 69-ата минута, заменен от Доминик Янков.

В 79-ата минута Украйна изравни резултата за 1:1 след точен удар от дъгата на наказателното поле на влезлия като резерва Тарас Степаненко.


image0 (9K)