Ултрасите в Перник в „Нямаш място в нашия град“

Филмът „Нямаш място в нашия град“ на режисьора Николай Стефанов ни пренася сред футболната агитка на „Миньор“ (Перник). Лентата проследява обществените и лични кризи, за да покаже живота отвъд коравия външен вид и клишираните вицовe.

Още по темата

19 сеп 2022 11:07

9

13 сеп 2022 17:37

2

„Идеята дойде от мен, роден съм и съм израснал в Перник. Исках да направя филм за родния ми град и за хората там, който да бъде разказан през агитката на „Миньор“ (Перник). Надявах се да погледна под повърхността на коравия пернишки образ и успях. Но това ще трябва да го кажат зрителите“, каза режисьорът и оператор Николай Стефанов в студиото на „България сутрин“.

„Екипът на терен се състои само от мен. Ако беше по-голям екипът, щеше да е по-трудно на хората да се отпуснат. Актьори няма, това са реални герои, филмът е изцяло документален. Отне време да изградим отношения, за да се случи филмът естествен. Успях да стигна до човешките истории на героите“, сподели още той.

Ралица Големанова е продуцент и съсценарист на филма. Според нея най-голямото качество на филма е, че е филм-наблюдение.

„Създадохме го с идеята публиката сама да направи своите изводи за града и за героите. В сърцевината на нашия подход е да отидем отвъд клиширания образ“, посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Филмът вече е представен на 8 фестивала, състояла се е и фестивалната му премиера в София. За момента отзивите са доста добри – зрителите споделят, че харесват лентата, стана ясно от думите на двамата гости.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)