Ума Търман на 50! И все така прекрасна

Ума Търман е дъщеря на професор по будизъм и е възпитана в традициите на източната философия. Детството си прекарва в будистката област Алмора в Индия.

Баща ѝ е първият американец, който е приет за будистки монах и семейството ѝ често е посещавано от 14-ия Далай Лама.

Прекрасната си външност е наследила от майка си, която е била модел. Именно по нейните стъпки тръгва Ума Търман и самат тя става модел на 15 години. Кариерата ѝ потръгва и високата над 180 см Ума два пъти се появява на корицата на британското издание на “Vogue”.

През 1987 г. участва и в първия си филм “Целуни татко за лека нощ”, който е пълен провал и е запомнен само като първия филм на Ума Търман. В него си партнира със Стив Бушеми. През следващите години има възможността да участва във филм с големите актьори Джон Малкович и Глен Клоуз. И макар да е съвсем млада, Ума успява да впечатли Малкович: “Не съм срещал друг подобен човек на нейната възраст. В нея няма нищо тийнейджърско. Интелектът и присъствието ѝ изпъкват.” Добива световна популярност благодарение на филма “Крминале” на Куентин Тарантино. По-късно големия режисьор я обявява за своя муза и създава филма “Убий Бил” специално за нея.

Ума Търман е била женена два пъти – за актьорите Гари Олдман и Итън Хоук.

Blitz.bg


image0 (9K)