Умиращо момиче иска сурово наказание за родителите си

21-годишната Марайа Уолтън от щата Айдахо в САЩ узнала за вродения си порок на сърцето само преди три години.

Когато момичето било малко, нейните родители-мормони се отказали от операция, която е можела да спаси живота на дъщеря им и решили да използват само треви и молитви за изцеление на Марайа, информира БЛИЦ.

Сега девойката е прикована към болничното легло — нейните дробове и сърце са неспособни да обезпечат организма с кислород и се оказва, че е твърде късно да се прави хирургическа интервенция, лекарите могат само да облекчат състоянието на болната, пишат местните издания.

Те се молеха за мен и казваха: „Бог ще те изцели, нужно е просто да повярваш“. Аз смятам, че е дошло време те да бъдат наказани„, казва умиращата Марайа.

Момичето заедно със своите братя се опитват да докарат сериозни наказания за родителите им, но по законите на щата Айдахо е невъзможно те да бъдат привлечени към отговорност. Свободата на вероизповеданията позволява на вярващите да отказват лечение за децата им и не може нищо да се направи. Организацията „Детско право на живот“ се опитва да промени съществуващото законодателство, но засега неуспешно.


image0 (9K)