Умните двойки избягват тези грешки, за да имат щастлива връзка

Тайната на щастливата връзка не се крие в перфектните партньори, а в умението да се преценят важните неща. В днешно време доста връзки се разпадат, заради дребни проблеми и злободневни конфликти. Добрият стар механизъм „прости и забрави“, е необходима съставка за всеки успешен и дългосрочен брак, защото ви позволява да градите бъдещето, като в същото време се учите да не допускате грешките и от миналото.

Всяка връзка се нуждае от компромиси, за да бъде успешна
И въпреки това, което специалистите по междуличностни отношения ви казват, че няма рецепта за щастлива връзка, има някои неща, които ако се вземат предвид подобряват отношенията. Ето грешките, които умните двойки не правят и благодарение на този факт, успяват да съхранят връзката си.

Кавги за това кой работи повече

Щастливите двойки работят като екип и не водят дебати за това кой е изпълнил повече задължения. Те имат обща цел и работят заедно, живота им да бъде възможно по-щастлив и по-добър. Вместо да спорите, кой има повече задачи и кой работи повече, постарайте се заедно да решавате проблемите си.

Миналото

Някои хора, които имат връзка, имат навика да сравняват настоящите и бившите си партньори, а това води до различни проблеми и спорове във връзката и нейното развитие. Ако наистина искате да бъдете щастливи с човека до вас, трябва да се научите да оставяте миналото там, където му е мястото: зад гърба си.

Обсебването на партньора

Здравите връзки се основават на това и двамата партньори да намерят време за себе си, работата си, своите интереси и хобита. Когато най-после се прибирате у дома, ще имате за какво да говорите и за какво да се смеете, разказвайки си всички прекрасни неща от деня. А след това просто ще можете да се изключвате от останалата част на света и да се насладите на общите моменти. Ако сте заедно всяка минута от всеки час, вие в крайна сметка няма да можете да споделите нищо по-различно с партньора си. И в един момент ще установите, че сте си станали скучни.

Пазенето на тайни

Старайте се да няма тайни между вас. Такова схващане може да се постави под въпрос връзката ви под въпрос. Ако се съмнявате в партньора си и имате причина за това, може да замълчите. Поне докато установите истината, но не забравяйте, че във връзката нямат място параноични пристъпи и обиди без основателна причина. Пазенето на тайни от другия, що се отнася до отношенията ви също не помага.

Кавги със семейството

Не харесвате родителите на половинката си? И какво от това? Щастливите двойки знаят, че по този въпрос малко неща могат да се променят, така че е добре да се научите да се справяте с това и с поставяне на определени граници. Каквото и да се случва, не позволявайте такива неща да ви пречат на мира и щастието.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)