Спорт

Уникален успех! България с Гришо победи Великобритания на ATP Cup

 

Григор Димитров и Александър Лазаров спечелиха победата в мача на двойки срещу Великобритания и в крайна сметка България победи с 2-1 в първия си мач от група „С“ на АТП Къп в Австралия.

Българите надделяха над Джейми Мъри и Джо Солсбъри със 7:6(5), 6:7(2), 11:9 в мач, който завърши след 2:30 часа след полунощ в Сидни. Първоначално играещият капитан Димитров беше заявил Лазаров и Адриан Андреев, но с оглед на важността на двубоя реши сам да се включи в дуета.

В третия гейм българите поведоха с 40:15 при сервис на Солсбъри, но лековато пропиляха трите си точки за пробив. В следващата игра Димитров и Лазаров на свой ред спасиха три брейкбола. Закономерно се стигна до тайбрек. В него смяната на половините на корта дойде при 3:3 точки. Българите стигнаха до сетбол при 6:5 и незабавно го реализираха след отличен минаващ удар на Григор.

Британците започнаха втория сет с пробив в подаването на 22-годишния Лазаров. В десетия гейм нашият дует стигна до две точки за рибрейк и успя при първия шанс. Отново сетът се реши в тайбрек. На почивката британците водеха с 4:2. После стигнаха до 6:2 и изравниха частта след грешка на Димитров.
Изходът от целия двубой трябваше да се реши в шампионски тайбрек. В него първата смяна на полетата беше при 4:2 за Мъри и Солсбъри. Следващата пауза дойде при 7:5 за британците. При 9:7 те вече имаха два мачбола. Григор отрази първия с отличен ретур уинър, а след това Алекс изравни с мощен смаш. След това Лазаров спечели мачбол за България и го реализира сам с неверотен форхенд на линията.

„Това е най-големия мач, в който съм играл! За мен беше огромна привилегия да споделя корта с Григор Димитров. Щастливи сме от победата, благодарим за подкрепата в този късен час“, заяви героят Александър Лазаров.

Играещият капитан пък похвали родения в Маями Алекс за изумителната игра в края и поздрави останалите момчета от отбора Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, които се разплакаха от радост след края на мача.

В другата среща днес Белгия победи Молдова с 3-0. Във втория си мач от група „С“ България играе с Молдова като първата среща трябва да започне в 1 часа след полунощ в събота срещу неделя (наше време).

Стефан Стефанов

Recent Posts

Очаква се повишаване на поленовата концентрация

За май дневните температури ще са над обичайните...

35 минути ago

Поискаха от Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

“Този абсурд трябва да спре” каза комисията по транспорт в СОС...

41 минути ago

Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за „Патриарха“

Кметът на "Средец" се извини на софиянци за проблемите...

52 минути ago

Терзиев: Има проблем с детските градини, работим, вземаме мерки, строим

Около 9700 деца останаха без места на първото класиране...

един час ago

„Антидот на замръзналата среда“. Асен Асенов, с когото съвременният танц се качи на българска сцена

Преди 17 години благодарение него в България се появява единствен по рода си фестивал за…

2 часа ago
image0 (9K)