Уникално неолитно селище показва възстановка на живота в древността

neolitni (2)В село Неофит Рилски, община Ветрино, област Варна, само на няколко км. преди Девня по АМ „Хемус“, се намира  исторически комплекс Неолитно селище.

Там можете да видите къщи от халколита, керамични предмети, наколно жилище, Тракийски музей, античност от всякакъв порядък, потапящи всеки в далечното минало на човечеството.

[ad id=“263680″]

Във вените на българите тече наполовина тракийска кръв. Тракийският музей изчерпателно преглежда времето от халколита до Второ Българско царство представено чрез картини, оръжия, предмети от бита, възстановки на кораби и колесници, както и авторски реплики на тракийски съкровища. За разлика от другите музеи, тук ще видите всичко напълно възстановено и няма да ви се наложи да интерпретирате сами как са изглеждали цялостно парчетата от намерените предмети.

[ad id=“225664″]

На територията на исторически комплекс Антично селище посетителите могат да се възползват от различни развлечения – стрелба с лък, снимки на всичко в исторически комплекс Антично селище, всеки посетител може да се снима преоблечен с тракийски доспехи и въоръжение или с одежди от халколита и неолита.

Посетителите могат да си закупят храна, приготвена от лимец – древното тракийско жито, което е било основната храна на траките.


image0 (9K)