Образование

Урок по родолюбие и красиви мартенички за празника

На 1 март с урок по родолюбие СУ „Христо Смирненски“-Стара Загора отбеляза Националния празник на България – Трети март.

Първокласниците, умело ръководени от петокласничката Галя Златева в ролята на учителка, показаха знания и завидни артистични умения. С вълнение и гордост рецитираха Вазовото „Аз съм българче“ и произнасяха имената на героите, дали живота си за свободата.

През цялото време малките ученици чувстваха подкрепата и приятелското рамо на по-големите – участниците от групите за извънкласни дейности – „Театрално студио“ и вокална група „Смехорани“, с които заедно репетираха и подготвяха празника.

Училището се представи отлично в общинския конкурс за мартенички, организиран от ЦПЛР и Община Стара Загора. Колективните грамоти и награди и в трите възрастови групи – ПГ, 1-4 клас и 5-7 клас бяха връчени тържествено. Представител на училището беше петокласничката Елена Иванова.

На Първи март по традиция пратеници на пролетта от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора, облечени в пъстри народни носии, пожелаха здраве, берекет и благоденствие на служителите от Регионално управление на образованието и Община Стара Загора и ги закичиха с красиво изработени мартеници.

Недка, Георги, Румен бяха посрещнати много радушно от госпожа Татяна Димитрова – началник на РУО и г-жа Иванка Сотирова – зам.-кмет на Община Стара Загора.

В топла и приятна обстановка учениците разказаха легендата за мартеничката и споделиха своите вълнения за училищния празник по случай Трети март. Разказаха за засвидетелстваното уважение към знамето и символното значение на цветовете по време на урока по родолюбие, в който са участвали с трепет и гордост.

Децата също получиха много мартеници и подаръци.

Тържеството завърши с прекрасната песен „Хубава си, моя горо“, която подеха всички – ученици, учители и родители.

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Тази вечер в „Доброта“: Дамла и Мурат се целуват и Неслихан ги вижда

Комисар пристига в имението и задържа Мурат като основен заподозрян за инцидента по време на…

17 минути ago

През юни Стара Загора ще бъде отново ДЖАЗ

През юни Стара Загора ще бъде отново ДЖАЗ, съобщиха за ЗАРАТА С името на Антони…

19 минути ago

Тази вечер в „Златно момче“: На Пелин й кроят коварен план

Ферит настоява да се види с Пелин и да поговорят, но тя се опасява да…

21 минути ago

Хороскопът за месец май

Напредък за Близнаците...

27 минути ago

Тотална разпродажба в Юнайтед, само трима недосегаеми

Няма цена само за Майно, Гарначо и Хойлунд...

47 минути ago

Луковит протестира заради съмнения за системно обгазяване

Тече и проверка на екоинспецията...

един час ago
image0 (9K)