Уругвай разби Русия с 3:0 и спечели група „А“

Уругвай победи категорично Русия с 3:0 и спечели група „А“ на Световното първенство. Южноамриканците чакат резултатите от днешните двубои в група „В“, а именно Испания-Мароко и Португалия-Иран, за да разберат своя съперник за 1/8-финалите. Руснаците допуснаха първа загуба на Мондиала и ще се изправят срещу победителя от група „В“.

Уругвай поведе в резултата още в 10-ата минута, след точно изпълнен пряк свободен удар от Луис Суарез. Нападателят на Барселона насочи топката ниско във вратарския ъгъл на Акинфеев, а стражът на Русия не успя да отрази шута.

Домакините отговорига няколко минути по-късно, когато Дзюба свали топката с глава към Черишев, но героят за „сборная“, от предишните 2 мача, стреля силно в обсега на уругвайския страж.

[ad id=“225664″]

Южноамериканците удвоиха преднината си в 23-ата минута. Отбита топка стигна до Диего Лаксалт, крилото на „урусите“ шутира, кълбото се отби в Денис Черишев и влезе във вратата на Акинфеев за 2:0.

10 минути по-късно бекът на „сборная“ Смолников беше изгонен, след като получи втори жълт картон за нарушение срещу Лаксалт.

Действията в мача станаха по-мудни и до края на полувремето нямаше нови опасности пред двете врати.

През втората част руските футболисти опитваха да натискат своя съперник, но рядко стигаха до възможности за гол. При една от редките такива Дзюба стреля много над вратата на Уругвай.

Момчетата на Оскар Табарес действаха търпеливо и чакаха съперникът да сбърка. Именно след грешки на руснаците се откриваха празни пространства за опасни уругвайски атаки, но първо Суарес не успя да изведе на чиста позиция Кавани, а няколко минути по-късно нападателят на ПСЖ отправи изстрел от около 10 метра,но топката беше избита от Игниашевич в корнер.

[ad id=“263680″]

В последната минута от редовното време топовен удар на Родригез беше избит от Акинфеев. От последвалия ъглов удар дойде и третия гол за „урусите“. Годин се извиси над всички и стреля с глава, Акинфеев спаси, но руският вратар нямаше какво да направи при добавката на Кавани, който отбеляза 43-ото си попадение с националната фланелка.

Това беше всичко в мача и така Уругвай завърши начело в група „А“ и ще се изправи срещу втория от група „В“, а „сборная“ ще се изправи срещу победителя.


image0 (9K)