Утре обявяват победителите от първия национален ученически кинофест в Стара Загора

Обявяват утре победителите от първия национален ученически кинофест на церемония в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА

В събота, 4 юни, от 18.00 часа, в Културен център „Стара Загора“ ще бъдат обявени победителите в първото издание на Национален конкурс за късометражно кино „Ученически кинофест – Стара Загора 2022“. Входът за събитието е свободен.
В надпреварата взеха участие 22 ленти, зад които стоят екипи от тринадесет града в България. Официалното жури избра дванадесет ученически продукции, които ще бъдат излъчени по време на церемонията и ще се борят за конкурсните награди.
Шест са категориите, в които ще се състезават селектираните филми – за най-добър филм, режисьор, актриса и актьор, сценарий и операторско майсторство. Община Стара Загора е предвидила общ награден фонд от 3 хил. лева за победителите.
Любопитното е, че в комисията на фестивала, освен официалното жури, ще заседава и младежко, което също ще излъчи свои фаворити.
Поканата за участие бе насочена към всички ученици, между 14 и 19 години, участващи в различните творчески школи, младежки центрове и центрове за личностно развитие, както и клубове към училища, читалища, неформални групи. Целта на конкурса е да открие млади кино таланти и да даде възможност за представянето им пред компетентно жури и широка аудитория.
Организатори на първия ученически коно фестивал в града са Община Стара Загора, Международен младежки център (ММЦ) и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР).


image0 (9K)