Учените тотално ни шашнаха: Най-добрата закуска е ШОКОЛАДОВА ТОРТА!

Защо ли  какаото и шоколадът е по-добре да се ядат сутрин и възможно ли е те да помагат на хората, които искат да отслабнат?

Шоколадовата торта е най-добрата закуска, смятат експерти по хранене, цитирани от bTV. Те се позовават на скорошни изследвания за ползите на какаото и как то въздейства върху човешкото тяло.

Какаото и черният шоколад са много полезни за конгнитивните функции на мозъка като абстрактно мислене, запаметяване и концентрация.

Шоколадът носи много енергия на тялото, тъй като е високо калоричен. Ако на закуска се консумира в умерени количества, това би донесло на човек много повече енергия, отколкото стандартните закуски.

Според Лиз Москоу, експерт по храните, шоколадът е най-подходящ за закуска именно заради тези свойства на какаото. Друго изследване посочва, че шоколадът е полезен за хора, които искат да отслабват.

Учените съветват той да се консумира сутрин на закуска, тъй като по това време на деня метаболизмът е най-активен. Въпреки ползите от сладкото изкушение, експертите припомнят, че консумирането на големи количества захар и мазнини остава опасно за тялото.


image0 (9K)