Учениците от V ОУ „Митьо Станев“ поиграха футбол с Алиун Фал и Божидар Пенчев

Днес кампанията на клуба „Да играем футбол в училище“ продължи с посещение в V ОУ „Митьо Станев“, което се превръна в един истински беройски празник. Гости на децата от училището бяха футболистите Алиун Фал и Божидар Пенчев, треньори от школата на клуба, треньорът на мъжкия отбор Иван Желев и изп. директор Стелиян Попчев, научи ЗАРАТА.

Домакините от V ОУ бяха подготвили специална програма, но истинското удоволствие бе желанието и радостта на децата от срещата с „Берое“. Играчите раздадоха множество автографи и направиха снимки за спомен. Всички деца участваха и в демонстративни игри.

Децата от 1 до 4 клас получиха специална покана за срещата с „Локомотив“ (Пловдив), която важи за техен родител или придружител. Такава покана имат и децата от II ОУ „П.Р.Славейков“, с които играхме футбол през миналата седмица. Кампанията на клуба продължава с посещение на VI ОУ „Свети Никола“, която ще се състои на 19 май.

Дейностите, предвидени в „Да играем футбол в училище с ПФК Берое“, са част от мерките ни за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група – децата от начален етап на обучение в училищата. Основните ни цели са за подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Освен това имаме желание за популяризиране на марката „Берое“ сред децата в града, както и да осигурим условия за осъществяване на тренировъчна и състезателна дейност на учениците с достъп до футболните бази и квалифицирани треньори.


image0 (9K)