Ученици създават „Стена на словото“ в Стара Загора

Старозагорски ученички изработиха проект  в подкрепа на свободното изразяване под надслов „Стена на словото“. Възпитаничките на ЕГ „Ромен Ролан“  Мария Христова и Боряна Симеонова са лидери на отбора по речи и дебати на английски език BEST към гимназията.

,,Идеята на нашия проект е да помогне на обществото, от което и ние сме част. Виждаме проблем в себеизразяването на много от хората, и по-специално младите хора. За голяма част е трудно свободно и без притеснение да кажат как се чувстват, да изкажат мнение, да дават нови идеи. Точно за това нашата стена е подходящо място – всеки, който желае, може с тебешир да напише или нарисува нещо така, че да се освободи от негативни и натоварващи чувства.“, разказва Мария.

Тя допълва, че инициативата ще стартира на 4 август, в парк „Артилерийски“ (под шадравана), където всички желаещи ще могат да изразят себе си.

Фондация BEST (Bulgarian English Speech and debate Tournaments) провежда състезания на английски език в 5 категории – оригинална реч, интерпретативно четене на проза или поезия, кратка сценка с участието на двама души (дуо) и дебати.


image0 (9K)