Стара Загора

Училищата от старозагорско могат да подават заявки за учители от “Заедно в час” до 8 юни

В област Стара Загора “Заедно в час” търси партньорство с училища, които се нуждаят от учители в начален етап. Училищата от Стара Загора и областта все още могат да подават заявки за учители от програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.

До 8 юни всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите свободни позиции през формуляр на сайта на “Заедно в час”. Крайният срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на учебната година.

„Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

“В заявките си директорите могат да попълнят както позиции, за които са сигурни, че ще имат нужда от учители, така и позиции, за които ще имат яснота и ще бъдат потвърдени на по-късен етап”, споделя Деница Петришка, Старши специалист „Институционални партньорства“ в “Заедно в час”.

УЧИТЕЛИ В НАЧАЛЕН ЕТАП

В област Стара Загора “Заедно в час” търси партньорство с училища, които се нуждаят от учители в начален етап.

Освен методиката на преподаване на предметите в начален етап, участниците в програмата, които се квалифицират за начални учители, ще преминат и през специална подкрепа за прилагането на социално-емоционално учене (СЕУ) в класната стая. Учебният план се базира на рамката на Световната банка за развитие на социално-емоционални умения при деца и тийнейджъри. Развитието на тези умения ще помогне на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели.

УЧИЛИЩАТА ПАРТНЬОРИ

Фондацията работи с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В същото време това са училища, в които ръководството посреща тези предизвикателства с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици. Организацията търси училища партньори, които работят за положителна промяна в българското образование и са готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики.

Условията на програмата и очакванията към училищата партньори, можете да разгледате на сайта на “Заедно в час”.

УЧИТЕЛИТЕ

Учителите в програмата са избрани с взискателен подбор между хиляди кандидати като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Тази година повече от 2800 души кандидатстваха за програмата. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. Новите участници вече започнаха предварителното си обучение, а през юли и август ще преминат цялостна интензивната лятна обучителна програма, която включва както теоретична подготовка, така и практическа – с преподаване на ученици в реална учебна среда.

В рамките на програмата “Заедно в час” предоставя на учителите и менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая, и допълнителни възможности за професионално развитие. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания. Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в университет партньор на “Заедно в час” в рамките на двугодишната програма.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Кои са петте малки тайни на щастливата връзка?

Никога не изневерявайте на себе си...

18 минути ago

Средната заплата в София е 1183 евро, в Берн – 5700 евро

В Букурещ получават по около в 1034 евро, в Атина пък по 990 евро...

28 минути ago

Ляво-патриотичен блок начело с БСП в битката за гласа на избирателите

Нинова: Държавата ни се намира в изключително тежко състояние...

един час ago

Радев с остра реакция за частната детска болница: Здравето не може да е нечий бизнес

Затвърждавала се практиката здравеопазването да работи на принципа на печалбите...

един час ago

Персоналът по Черноморието от Бангладеш, Непал и Киргизстан

Хотелиери очакват ръст на туристите от 10-15%...

2 часа ago
image0 (9K)