Учителите са натрупали опит в образованието в условия на пандемия

Учителите вече са по-спокойни и са натрупали опит относно образованието в условията на пандемия, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR директорът на 140 СОУ „Иван Богоров“ в столицата Мая Зафирова.

По думите й в момента има притеснения у ръководителите на училища.

„Повечето засега устискваме и се надяваме да не минем към обучение у дома. Доказали сме учителите, че ще издържим, но по-доброят вариант е да сме в класните стаи. Най-добрият вариант е децата да са в училище. Можем много бързо да минем към електронно обучение“, коментира Зафирова.

Още по темата

16 сеп 2021 23:20

39

15 сеп 2021 16:30

16

Тя поясни, че много от учителите от 140 СОУ не се ваксинират, защото пазят здравето си и заради други заболявания, а не заради нежелание.

„За щастие, се ползваме с доверие от страна на родителите. Имаме добър бюджет, дезинфекцията е на изключително високо ниво, не пестим от препарати. Сензорни устройства за дезинфекция също имаме“, подчерта Зафирова.

„Плексигласовата преграда е добър вариант за преподавателите, когато искат такава в класната стая, но ние имаме много млади учители. Силно се надявам първи и втори клас да останат в класните стаи“, поясни Мая Зафирова.  

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)