Образование

Учителката Ади Конедарева – първият Гугъл трейнър в София

Ади Конедарева преподава английски език във Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” в София. Отскоро има признание от световния гигант Гугъл.

Тя стана първият учител в столицата със сертификат от Гугъл за трейнър. „Като трейнър можеш да обучаваш останалите учители да работят с дигиталните продукти и платформи на Гугъл и така да правят уроците си интерактивни и интересни“, казва Конедарева в телефоннно интервю за Свободна Европа.

Уменията, които е придобила и които ще предава на колегите си, и позволяват да прави много неща. „Например: при работата с инструментаите Гугъл Сайтове и Гугъл Презентации се задава групова работа на учениците по дадена тема, която изцяло се случва в споделена среда. Всички ученици работят по групи, но и този процес се улеснява от учителя“, разказва Конедарева.

Преди да стане трейнър, тя е получила сертификат и за Гугъл учител – процес, който също отнема месеци и завършва с няколко изпита. За да запазят статута си на трейнъри, учителите трябва да водят поне по 12 обучения на година и да споделят идеи и ресурси с колегите си.

„За да се явиш на изпит за Гугъл трейнър, преди това трябва да си минал двата международни изпита на Гугъл – ниво едно и две. Това дава голяма доза знания, които ти помагат да ангажираш учениците по-активно“, уточнява Конедарева.

Тя заслужи признанието само две седмици, след като II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” беше обявена за първото в София Google референтно училище. Това означава, че училището дигитализира учебния процес чрез продуктите на компанията.

Учителката казва, че най-голямата ѝ мотивация са резултатите, които вижда в класната стая, когато преподава. „Аз съм човек, който непрекъснато се опитва да интегрира иновацията в класните стаи, която да промени традиционния начин на преподаване и учене. Тази възможност отговори на моето търсене и реших, че е време да се явя на този трейнърски изпит“ .

Втора английска езикова гимназия е едно от 16-те столични училища, които са включени в пилотната програма „Училище в облака“, чиято цел е да развива използването на дигитални технологии в образованието.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

Ваня Русева

Share
Published by
Ваня Русева

Recent Posts

Шейхът на Кувейт бе отстранен за 15 години от МОК

Ахмад Ал-Фахад Ал-Сабах нарушил олимпийската етика...

4 минути ago

Зидан награди Верстапен за победата в Маями

Световният шампион спечели спринта за Гран при...

един час ago

Възкресение: Съпругът й я зарови жива, тя оцеля

Жената прекарала 12 часа под земята...

2 часа ago

Полицай застреля радикализиран тийнейджър, нападнал с нож човек

Нападението е в австралийския щат Западна Австралия...

2 часа ago

Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи са на път по празниците...

2 часа ago
image0 (9K)