Фал наказа Локомотив Пд в 90-та минута

Берое победи драматично с 1:0 у дома Локомотив Пловдив в двубой от 31-ия кръг в Първа лига, видя ЗАРАТА. Старозагорци заемат първо място в първата четворка от втората осмица в елита и са в най-добра позиция за класиране за бараж за участие в Лигата на конференциите.

В 11-ата минута Даниел Генов получи извеждащ пас зад отбраната. Илко Пиргов предвидливо излезе и в последния момента успя да избие топката от краката на офанзивния футболист на съперника. Малко след това Симеон Мечев отправи коварен удар от далечна дистанция. В 27-ата минута Карагарен отправи удар от около 20 метра, но не затрудни Ганев.

В 42-ата минута Генов се озова зад отбраната на гостите, но падна на тревата след съприкосновение с Гомис. Главният рефер даде сигнал играта да продължи, след което „смърфовете“ развиха отлична атака, която завърши с удар на Салинас от средна дистанция, който Ганев изби в ъглов удар, при който Витанов стреля неточно с глава.

Втората част започна с отлична възможност пред Берое. Генов беше намерен с висока топка отляво. Крилото овладя, преодоля Гомис на скорост и навлезе в наказателното поле. Генов отправи удар от около десетина метра, който обаче беше неточен. В 50-ата минута Бидунга не успя да отиграе един опит да извеждащ пас към Мариани, което позволи на швейцареца да опита да прехвърли Пиргов извън наказателното поле, но вратарят улови.

Малко след това Боруков отправи силен удар от далечна дистанция, но Ганев не се затрудни. В 65-ата минута Карагарен се справи с Генов отляво, напредна и пусна остър успореден пас, но Динков успя да изпревари Димитров и да избие в корнер. Три минути по-късно Бен Юсеф отправи удар с глава след корнер, но доста неточно над вратата.

В 78-ата минута Георги Динков действа неразчетено в наказателното поле и подари топката на Христо Иванов. Младокът беше на метър от Генадий Ганев и шутира в тялото му, пропускайки най-чистия шанс за Локомотив до момента в мача.

В 81-ата минута Милош Петрович качи топката на главата на Ивайло Димитров. Нападателят се пласира добре и нанесе силен удар с глава, кой за щастие на Ганев бе насочен право в ръцете му. Когато изглеждаше, че мачът ще завърши при нулево равенство, дойде последната минута на редовното време. След центриране от десния фланг, топката достигна до Даниел Генов около точката на дузпата. Нападателят показа страхотен контрол, спря си кълбото и шутира, а ударът му беше блокиран от защитник. Алиун Фал обаче стреля с глава от въздуха и преодоля Илко Пиргов за 1:0.

Локомотив няма шансове да се класира за евротурнирите след това поражение.


image0 (9K)