Фаталната Юлия от сериала „Братя”е щерка на дипломати, сравняват я със София Лорен

Сериалът „Братя” на Нова телевизия е на път да бъде официално обявен за продукцията, открила най-много звезди в родния ефир. Най-новата в дългия списък е фаталната Юлия – красивата брюнетка, която се намесва във връзката на главните герои Лора и Денис Топал. Младата жена всъщност е истинската Лора в актьорския състав на сериала – името й е Лора Христова. Тя е дъщеря на дипломати и е прекарала половината от живота си зад граница.

„Здравей, Денис! Толкова ми липсваше! И най-после сме заедно”. Тези думи изрича мистериозната Юлия към Денис Топал от сериала „Братя” точно когато той смята, че най-накрая е спечелил сърцето на любимата си Лора, след като години наред се е борил за него. Това е моментът, в който зрителите на сериала избухват с десетки въпроси и като че ли вторият сезон на продукцията най-накрая поема в неочаквана, вълнуваща за публиката си посока. Каква е играта на Юлия – дъщерята на убития украински мафиот Фьодор? Как ще се намести тя в съдбата на героите? Какви последствия ще има присъствието й в сюжета на сериала? И най-вече – коя е актрисата, изпълняваща ролята на фаталната дама? Историята на младата жена е точно толкова интригуваща, колкото и на нейната героиня.

Първото, с което Лора Христова впечатлява, е нейният външен вид, който й проправя път като фотомодел доста преди късметът да й се усмихне и като актриса. Някои я сравняват дори с великата София Лорен. Красотата на младата жена е забележителна, но рядко се срещат дами, които стоят пред камерата с толкова финес и елегантност като нея. Другото, с което тя прави впечатление, е добрият вкус към изобразителното изкуство и подчертаният интерес към мексиканската художничка-феминистка Фрида Кало. Самата Лора е позирала, преобразена като Фрида – образ, който пресъздава с много повече нежност и женственост от оригинала, но с не по-малко вдъхновение и одухотвореност. Колкото повече от вътрешния свят на актрисата се открива пред теб, толкова по-интересна ти се струва тя.

Лора Христова е наследница на артистичен род. Сред предците й има оперни певци, поети, художници, актьори, каскадьори. Неин родственик е актьорът Петко Карлуковски, получил по времето на соца званието „заслужил артист”. Той изиграва Боримечката в кино версията на „Под игото” от 1952 г. Участва в класически български черно-бели ленти като „Тютюн” и „Любимец 13”, играе в трупите на Военния и Народния театър. Любимият й дядо Христо пък е бил директор на кино продукции през 60-те и 70-те години на миналия век. Като малка Лора сядала с него пред пишещата му машина и заедно измисляли приказки, които след това момичето играело пред роднини и приятели. Това са първите роли на Лора. Още тогава тя е различна от своите връстници. Вместо да играе с другите деца, предпочита да е с възрастните, да слуша техните разговори или да чете. Като дипломати родителите й постоянно сменят адреса си, а момичето пътува заедно с тях. Заради това то трудно създава трайни приятелства с връстници, но пък хоризонтът му се разширява и това се отразява във всичко, което прави.

Днес Лора е на 22 години. 10 от тях е прекарала зад граница – предимно в Турция. Понеже е трудно да й намерят българско училище в чужбина, родителите й я записват в училищата на посолствата на Руската федерация. Така момичето от малко започва да говори идеален руски. Именно този език, който е непознат за повечето млади хора на нейната възраст в страната ни, е една от причините да получи ролята на Юлия в „Братя”. Героинята е част от миналото на Денис Топал в Украйна и се налага да говори езика на Пушкин. Когато е в 8-и клас, Лора избира висшето училище, в което ще учи – Държавния университет по култура и изкуства в Санкт Петербург. Влюбва се в него по време на училищна екскурзия в Русия. „Разхождах се по Нева и през три сгради от Ермитажа видях този университет. Веднага разбрах, че това е моето място”, споделя младата дама.

Първото, с което вузът я пленява, е красивата сграда, в която се помещава – бивша царска резиденция. Но много по-ценни са срещите с преподавателите там – едни от най-големите творци на световния театър. Сред тях е заслужилият артист на Русия Владимир Александрович Тике, възпитаник на Борис Зон, който пък е считан за един от най-добрите ученици на самия Станиславски. „Имах щастието да видя и науча много, да пия от извора, да се срещна с неповторими творци, но за всичко това си има цена. Много от колегите ми напуснаха още в първи курс, не издържаха на ритъма, безсънието, физическото и емоционалното натоварване”, спомня си момичето в едно от все още малкото си интервюто, откакто се е върнало в България. Лора е единствената чужденка в класа си в Санкт Петербург. В началото останалите я приемат хладно и с недоверие. За четири години в университета обаче колегите й стават като нейно второ семейство, писа „Уикенд“.

Но тя никога не е кроила планове да остава в Русия за постоянно и да гради кариера там, въпреки че възможностите за развитие, които тази огромна страна може да й предложи, са много по-големи от тези в България. След като се дипломира, младата актриса се връща в родината си. Признава, че й е трудно, защото няма никакви контакти, но постепенно започва да прави впечатление в гилдията.

Първи я забелязват Орлин Горанов и продуцентът Игор Марковски. Те й предлагат да участва в клипа на Мариана Попова „Дъжд”. Самата Лора се занимава с музика – пее и пише текстове на български, руски и английски език. След доста роли в класически пиеси в Русия през лятото тя участва в късометражния филм „Ковид-12” у нас. Но сериалът „Братя” е големият й старт в шоубизнеса в България. Това за момента е най-забележителният проект, в който младата актриса се включва. Съдейки по изявите й до момента, тепърва ще прави силно впечатление с роли, талант, харизма и красота.

 


image0 (9K)