Фейсбук с нови мерки срещу фалшивите профили

Благодарение на разпознаване на лицето, Фейсбук ще уведомява притежателите на профили в социалната мрежа, когато там се появи тяхна снимка, дори да не са били посочени поименно (тагнати).

Това съобщи компанията на Марк Зукърбърг.

Правим това, за да попречим на използване на снимки на други хора например за създаване на фалшив профил, съобщават от Фейсбук, предаде БГНЕС.

[ad id=“225664″]

Разпознаването на лицето се използва и сега, но функцията е опция, която води до информиране на посочения, но само когато изрично е задействана от човека, качващ снимка с посочен (тагнат) човек.

„Вече, ако ви има на снимка, (…) ние ще ви го кажем, дори да не сте били посочен персонално“, обяснява в официалния си блог социалната мрежа, която има над два милиарда активни потребители. Това ще даде възможност „скоро“ на този, който има интерес, да се посочи на снимка, ако го желае, или да сподели притесненията си или резервите си към този, който е публикувал тези фотографии.

[ad id=“263680″]

Тези функции за използване на разпознаването на лица не се прилагат в Канада или ЕС, уточняват от Facebook. На тези места регулацията за защита на личните данни и частния живот е обикновено по-стриктна.
dunavmost.com


image0 (9K)