Ферари може да напусне Формула 1

Президентът на „Ферари“ Серджо Маркионе заяви, че отборът може да напусне Формула 1 заради новите правила в спорта, предложени от Liberty Media. „Мерцедес“ и „Рено“ вече се изказаха критично за идеите.Маркионе подчерта, че „Формула 1 е била част от ДНК-то на „Ферери“ от деня, в който сме родени“.

[ad id=“218001″]

„Ако променим прекалено много пясъчника и той стане неузнаваем, не искам да играем повече“.Острата реакция идва след представените във вторник планове за промени в двигателите. Идеята на ФИА и собствениците на Формула 1 е те да влязат в сила от 2021 г.

Предложенията са двигателите да останат 1.6-литрови V6, хибридни, но оборотите им да бъдат с 3000 по-високи и ще бъде премахната едната хибридната система MGU-H. Батерията и електрониката ще бъдат стандартизирани.

[ad id=“218001″]

„Разбирам, че от Libery предлагат своята визия за спорта, но трябва да е ясно, че освен ако не открием необходимото положение, резултатите от което да са благоприятни за марката и нейното място на пазара, и това да води до укрепването на уникалната позиция на „Ферари“ в спорта, Ферари няма да участва.

„Не искаме да участваме в първенство, който се е превърнало глобално в Наскар“, добави той.


image0 (9K)