Фитнес за лице трие бръчките

Той ви позволява да поддържате лицевите си мускули в добра форма, предотвратявайки отпускането и преждевременното стареене на кожата

Времето лети и ние все по-често забелязваме появата на нови бръчки по лицето си. След 30-та ни годишнина те стават повече и все по-забележими. Да, кожата ни вече не е същата, както преди. Появява се леко отпускане на контура, тонусът намалява. Купуваме всякакви кремове, които толкова активно се рекламират от съвременните производители, правим маски, но ефектът е минимален. Естествено, не можете да се справите само с кремове – рано или късно започвате да разбирате това, споделя Ezine.bg.

Тогава на помощ идва фитнесът за лице. Той ви позволява да поддържате лицевите си мускули в добра форма, предотвратявайки отпускането и преждевременното стареене на кожата. Ако сте фокусирани върху резултата и сте готови да опитате нещо ново, можете да започнете още сега! Основното правило е да сте сериозни, да правите редовно упражненията за лице и да сте уверени в ефективността. За да правите фитнес за лице, трябва да стоите пред голямо огледало и да изучавате детайлно анатомията на лицето си, т.е. разположението на мускулите и костите и техните функционални способности.

Има огромен брой упражнения при фитнес за лице, но от многото опции ще трябва да изберете този, който е подходящ за вас. Опитайте няколко от тях и внимателно наблюдавайте резултата. Дайте на всяка от опциите малко време, защото нищо няма да се случи за един ден. Ако постоянно се гледате в огледалото, няма да видите никакви промени. Имайте търпение!

Комплекс от упражнения за укрепване на мускулите и стягане на лицето:

1. Като използвате възглавничките на показалеца си, задръжте кожата във външните ъгли на очите, като натискате леко. Пръстите трябва да са разположени върху кожата с лек натиск. Опитайте се да не прекалявате, защото кожата около очите е много тънка и нежна. Доколкото е възможно, опитайте се да повдигнете горния клепач. Повторете упражнението за вътрешните ъгли на очите.

2. Внимателно притиснете кожата в областта на вътрешните върхове на веждите над носа. Опитайте се да не натискате силно, натискът трябва да е мек и равен. Опитайте се да преместите веждите си до носа, без да спирате натиска. С помощта на това упражнение кожата на носа се тренира и в резултат на това не се появяват бръчки и така наречената „гневна бръчка“, която е особено упорита.

3. Поставяме ръцете си на челото, така че безименните пръсти на двете ръце да са разположени над веждите. Кожата е леко притисната. Докато бавно повдигате веждите си, трябва да почувствате преодоляването на съпротивата. Не забравяйте, че налягането трябва да е меко и равномерно.

4. Отпуснете лицето си и затворете устните си (не стискайте). Поставяме възглавничките на средните пръсти върху ъглите на устата и притискаме. В сравнение с налягането в областта на окото или челото, тук може да се увеличи натиска, тъй като кожата на назолабиалния триъгълник е по-еластична и по-дебела. Протегнете устни, сякаш искате да целунете някого.

5. Устните не са притиснати, а просто леко затворени. Поемете дълбоко въздух през носа и се опитайте да надуете бузите си колкото е възможно повече. Издишваме въздуха постепенно. Когато изпълнявате това упражнение, устните трябва да са затворени през цялото време.

6. Последното упражнение може да се прави по всяко време и произволен брой пъти през деня. Това е едно от най-ефективните упражнения, тъй като освен че поддържа мускулите в добра форма, отпуска осезаемо и очите. Отворете устата си възможно най-широко, погледнете нагоре и мигайте много често в продължение на 30 секунди.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)