Франция ни вкара 3 гола в Париж

Франция победи България с 3:0 в последна конторола преди началото на европейското първенство. Мачът се игра в Париж пред 5 000 зрители на 80-хилядния „Стад дю Франс“, видя ЗАРАТА.

 

 

Футболистите на Диде Дешан откриха резултата в 29-ата минута, когато Килиан М’Бапе проби отдясно българската отбрана, пусна пас по земя, който се отби в петата на Иван Турицов. Топката се вдигна и попадна Антоан Гризман, който стреля със задна ножица и прониза вратата на Даниел Наумов. От повторението се видя, че изстрелът се е рикоширал във главата на Ивайло Чочев.

Най-добрият играч от състава на България през първото полувреме определно бе вратарят Даниел Наумом, който неколкократно отрази опасни изстрели на М’Бапе и Гризман и не позволи на „петлетата“ да се разпишат за втори път в неговата врата.

В 79-ата минута България можеше да изравни резултата чрез Бирсент Карагерен. Димитър Илиев съзаде хубава българска атака от лявата страна на френската защита и преодоля двама защитници на „петлите“ с хубав извеждащ пас към Карагерен, който сам срещу Уго Лорис стреля неточно в аут.

Домакините от Франция покачина резултата на 2:0 в 83-ата минута, когато Бенджамин Павар прострелно центрира отляво на българската отбрана, подаването намери Оливие Жиру, който изпревари Валенин Антов и мушна топката между краката на Даниел Наумов.

Резултатът стана класически в полза „петлите“ в 90-ата минута, когато Висам Бен Йедер центрира прострелно по земя от дясната страна на българската защита, а за Оливие Жиру не бе трудно да реализира втория си гол в мача фронтално срещу вратата на „лъвовете“.


image0 (9K)