Categories: Футбол

Франция триумфира в Лигата на нациите

Световният шампион Франция е новият носител на трофея в Лигата на нациите след обрат над Испания с 2:1 в Милано, видя ЗАРАТА по БНТ.

Отборът на Испания откри резултата на „Сан Сиро“ в 64-ата минута, когато капитанът на „Ла Фурия“ Серхио Бускетс пусна висок извеждащ пас към Микел Оярсабал. Полузащитникът се освободи от опеката на Дайо Упамекано, нахлу в наказателното поле на Франция и реализира в долния ляв ъгъл на Уго Лорис.

Секунди преди съставът на Луис Енрике да открие резултата, Тео Ернандес от Франция нацели горната греда на вратата, пазена от Унай Симон.

Световният шампион изравни резултата минута по-късно. Съставът на Дидие Дешан изгради добра постепенна атака отляво, в която Погба изведе М’бапе по крилото, а той продължи топката към Бензема. Нападателят на „петлите“ овладя кълбото пред наказателното поле на Испания и с прекрасен диагонален фалцов изстрел разпечата вратата на Унай Симон за 1:1.

Франция успя да осъществи пълен обрат в срещата в 80-ата минута. Тео Ернандес пусна пас зад защитата на Испания към Килиан М’бапе. Ерик Гарсия се опита с шпагат да пресече подаването, но кълбото стигна до нападателя на „петлите“, който нахлу в наказателното поле на испанците, финтира и промуши топката под плонжа на Симон за 1:2.

До повече попаденията в срещата така и не се стигна и по този начин Франция спечели второто издание в Лигата на нациите. За състава на Дидие Дешан това е второ международно отличие в рамките на 3 години, след като през 2018 г. спечелиха Световното първенство в Русия.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Самостоятелна изложба графика на Валентин Дончевски

За самостоятелна изложба графика на Валентин Дончевски, съобщиха за ЗАРАТА Откриване: 10.05.2024 г. 18:00 ч.…

3 минути ago

Социолози: Големият въпрос е кой ще спечели второто място

Немалка част от хората смятат, че е важно да дадат гласа си...

25 минути ago

Д-р Николова за коклюша: Няма да остане без ваксина жена, която иска да се имунизира

Трябва да убедим родителите да доведат децата си, посочи личният лекар...

39 минути ago

ДАЗД: Да съхраним децата по време на кампанията

Агенцията с призив да не се намесват непълнолетните в изборите...

45 минути ago

Днес в „Наследство“: Сехер стреля и улучва Яман в сърцето на Яман

Адалет звъни на Фърат и го уведомява, че Неслихан е изчезнала. Той моментално организира издирването…

49 минути ago
image0 (9K)