Хабиб разби Макгрегър и предизвика хаос

Руснакът Хабиб Нурмагомедов постигна категорична победа срещу ирландеца Конър Макгрегър в най-очаквания мач за титлата в лека категория на UFC 229.
Дагестанецът постигна 27-ма победа в 27 мача, като тя дойде след предаване на Макгрегър в четвъртия рунд, който бе приклещен от съперника си.
Веднага след края на двубоя Нурмагомедов прескочи огражденията на октагона, и влезе в публиката, за да се бие с хора от щаба на ирландеца.

[ad id=“225664″]

Междувременно меле избухна и на самия ринг, където хора от антуража на новия шампион нападнаха самия Макгрегър, което доведе до безредици в залата и намесата на охраната. Така Нурмагомедов трябваше да бъде изведен от президента на UFC Дана Уайт, който каза, че в такъв момент няма как да му връчи официално шампионския пояс. Победата на руснака бе безапелационна, но той сам я почерни с действията си след края на спектакъла, след като прескочи оградата на октагона, за да търси физическа саморазправа с хора от антуража на Макгрегър (най-вече Дилън Данис, който го провокира с викове, обиждайки го). На ринга пък хора от екипа на Хабиб атакуваха съвземащия се ирландец и допълнително нажежиха обстановката. Впоследствие трима души бяха арестувани за това действие, но освободени, след като Макгрегър не повдигна обвинения.
Иначе двубоят премина при тотална доминация на руснака, който бе много по-добър в битката на земята, а освен това показа и някои завидни боксови удари.


image0 (9K)