Хаджигенов и Бабикян правят нова партия

Хаджигенов и Бабикян правят нова партия

От движението „Ние идваме“, създадено от бившите депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, обявиха днес, че възнамеряват да прераснат в политическа формация, пише „Сега“.

Новата политическа партия ще бъде създадена скоро като резултат от разочарованието от новата коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

И двамата преди бяха народни представители от коалицията ИБГНИ. Тя се оформи от съвсем разнообразни политици – бивши социалисти като Мая Манолова и Татяна Дончева, десни като Димитър Делчев и Мария Капон. Тогава Бабикян и Хаджигенов се наричаха „Отровното трио“, заедно с Велислав Минеков. Той обаче ги напусна, за да стане министър на културата в служебното правителство на президента Румен Радев.

ИБГНИ влезе в два последователни парламента през 2021 г., след което не успя да премине четирипроцентовата бариера и се разпадна. Тогава Бабикян и Хаджигенов започнаха да работят самостоятелно със собствено движение.

Сега обявиха, че ще създадат партията „Ние идваме“, защото гражданите са били измамени със създаването на „правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС”.

Още по темата

21 окт 2022 11:30

38

“Днес ни убеждават, че хаос са протестите, а спокойствието са договорките в престъпен картел. Днес се опитват да ни обяснят, че България ще напусне евроатлантическия път на движение … Миналата Тройна коалиция между БСП, ДПС и НДСВ отново „спасяваше“ България и нейния външнополитически курс – пак между непримирими врагове, като младата вълна на НДСВ и старите корупционери от БСП, а ДПС отново спои кабинета. Така беше даден старт на най-голямата корупция, която естествено продължи с 12-годишното управление на Борисов“, обясниха двамата мотивите си пред медиите.

Резултатът от всичко това, според Бабикян и Хаджигенов, е, че „демократите забързано намериха „спасение“ в скута на мафията от вчерашния ден“. Вина за това, смятат те, има и президентът Румен Радев, който „се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше“. Накрая те обявяват, че макар и да уважават новите министри, не приемат “измамата, с която бяха инсталирани от ПП и ДБ”.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)