Хари: Не искам Меган и Арчи да минат през това, през което минах аз като дете

„Не искам Меган и синът ни Арчи да минат през това, през което аз минах като дете“ – е заявил Хари в Маями на частно събитие, организирано от JPMorgan

Принц Хари и Меган Маркъл направиха първата си съвместна публична изява след драматичното решение да напуснат кралската фамилия (т.нар. „Мегзит“) и да започнат работа в търсене на финансова независимост.

Те се появиха на събитие, организирано от финансовия гигант JPMorgan в Маями, САЩ. Събитието е частно и затова медиите не разполагат със снимки от него.

В емоционална реч принц Хари е споделил, че решението за напускане на кралската фамилия е било трудно. Той обаче не съжалява, защото решителната стъпка е направен с цел да защити семейството си, съобщава изданието Page Six.

„Не искам Меган и синът ни Арчи да минат през това, през което аз минах като дете“ – е заявил Хари, като е припомнил за огромната травма от смъртта на майка му, принцеса Даяна.

Принц Хари говори за смъртта на майка си и през октомври, по време на обиколката си в Африка. Тогава той сподели, че това е рана, която все още е отворена.

В документалния филм за пътуването в Африка, излъчен след това по BBC, принц Хари призна: „Когато си част от кралската фамилия, всеки ден навсякъде виждаш камери, светкавици, чуваш щракането на фотоапаратите. Това е възможно най-лошият начин да си спомниш за майка си.“

„Изгубих майка си, когато бях на 12 и това потисна всичките ми емоции. Опитвах се да се справя с това, като заравях главата си в пясъка. Опитвах се да не мисля за майка си. Когато бях на 28, започнах да ползвам професионална психологическа помощ, за да изляза от този хаос. Сега вече съм по-добре и мога да се концентрирам върху работните си задължения и личния живот“ – сподели принц Хари през 2017 г.

В момента Меган и Хари живеят в канадския остров Ванкувър. Те планират да прекарат голяма част от лятото в родния град на Меган – Лос Анджелис.

Според техни близки приятели, те се наслаждават на спокойния живот на остров Ванкувър, правят дълги разходки, занимават се с йога, а Меган с удоволствие готви.

Предполага се, че за събитието на JPMorgan в Маями двамата са отседнали в дома на Серина Уилямс, в близкия Палм Бийч. Меган и тенисистката са приятелки от години.

 


image0 (9K)