Хлад във връзката, какво да правим

Мъжете са не по-малко чувствителни, когато става въпрос за връзки и отношения. Понякога те също като жените имат периоди на отдръпване, в които партньорката им се чувства сякаш вече не е обичана, сякаш е сгрешила някъде.

Ако приятелят ви изглежда незаинтересован от връзката ви в някакъв момент, това не означава задължително, че е спрял да ви обича. Има много причини за тази проява на дистанция, физическа и емоционална.

Възможно е да е уморен, уплашен от свои вътрешни терзания. Мъжете също имат своите страхове. Може да обмисля чувствата си към вас, което не означава, че са изчезнали. Възможно е да се страхува от обвързване, което усеща, че се задълбочава. Причините наистина могат да са много.

Преди да поставите ребром въпроса пред него и да правите сцени, опитайте се да се въздържите, да разберете каква е причината за отдръпването без да го притискате.

Ето няколко неща, които можете да направите.

Дайте му време и пространство

Оставете партньора си да подиша на спокойствие. Не бързайте да му искате обяснение и да го притискате в ъгъла да ви каже какво се случва. Ако усетите, че е дистанциран, просто му дайте време сам да прецени какво чувства и какво иска от връзката ви. Насила не можете да накарате никого да ви обича и да е отдаден. Това решение може да вземе само той. А вие можете да го подкрепите с време и разбиране.

Не насилвайте връзката си

Една от възможните причини за мъжкото отдръпване е неволното и несъзнателно притискане от страна на жените. Женският биологичен часовник е изключително силен фактор, за който много дами не си дават сметка. Когато смятат, че са открили подходящия партньор, без значение от възрастта им, те могат да пожелаят връзката да се задълбочи сериозно, а това може да изплаши партньора ви.

Ако причината той да се отдръпне е такава, помислете дали не препускате твърде бързо в отношенията си. Отново се връщаме към даването на време и пространство. Вие също имате нужда от тях.

Насърчете го да има свой социален живот

Понякога партньорите са толкова погълнати от любовта и отношенията си, че прекарват цялото време заедно, правят всичко заедно и са неразделни. Колкото и обич да цари помежду ви, това може да ви изтощи в даден момент.

Ако забележите отдръпване на партньора ви от вас, насърчавайте го да прекара малко време с приятели отделно от вас. Вие направете същото. Прекарването на време поотделно всъщност помага на връзката да се заздрави.

Поддържайте огъня в леглото

Без да задавате много въпроси на приятеля си, опитайте да върнете пламъка и интереса му към вас, като опитате нови горещи неща в леглото. Това винаги е добра идея.

az-jenata.bg

 


image0 (9K)