България

Хотелската верига „TAJ“ проучва възможностите за инвестиции в България

По покана на министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова, за да проучи възможностите за инвестиции в България, е главният мениджър на хотелската верига „TAJ“ Дижвижай Сингх (Digvijay Singh). Двамата проведоха среща, на която обсъдиха перспективните подотрасли в туризма и значението му за българската икономика.

Министър Ангелкова запозна госта с природните дадености на нашата страна и представи няколко потенциални проекта, които биха били в интерес на компанията. Коментирана бе столицата като атрактивна дестинация за изграждане на висококатегорийна хотелска база, както и Черноморието. „Само за този летен сезон сме посрещнали над 5 млн. чуждестранни туристи“, посочи Николина Ангелкова. Тя допълни, че България има големи перспективи за развитие на зимния сезон и акцентира, че за миналия сезон сме отчели над 1,2 млн. чужденци.  По време на срещата бяха обсъдени и перспективите за развитие на СПА туризма в България.

Двамата коментираха политическата ситуация в страната. „Независимо от последните събития, България е стабилна държава, а инвестициите в сектор туризъм са национален приоритет“, подчерта министър Ангелкова. Тя допълни, че министерството е готово да съдейства с всички административни процедури при заявен реален инвеститорски интерес от хотелската верига.

Дижвижай Сингх акцентира и на връзката кино-туризъм, която също е важна за избор на дестинация, особено за индийските туристи. Към момента е стартирана и програма „По стъпките на Shivaay” – един от филмовите хитове на 2016 г. на Боливуд, който е сниман в България. Тя обединява знаковите места от снимките на лентата, като филмовите фенове могат да ги посетят и разгледат.

Хотелска верига „TAJ” е една от най-големите и авторитетни в цял свят, като разполага със 100 хотела в 62 страни. Тя е част от транснационалния концерн “ТАТА Груп”, базиран в Индия. Той обединява над 100 компании в редица сектори – автомобилостроенето, стоманопроизводството, електрониката, информационни технологии, туризма, енергетика и други. Те осигуряват работа на над 600 хил. души в целия свят и имат общ пазарен дял от над 100 млрд. долара.

Arhiv

Recent Posts

21 нови обитатели има Зоопарк Стара Загора

21 нови обитатели има Зоопарк Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА След усърдна съвместна работа, в…

7 минути ago

В Естония ще гласуват вече с мобилните си телефони

1,2 души в балтийската република правят всичко онлайн...

24 минути ago

Спират водата в в част от кв. „Драгалевци“ на 9 май

Причината са строително-ремонтни дейности...

27 минути ago

Днес в „Наследство“: Сехер е решена да отвлече Юсуф, прекъсва електричеството в имението

Яман взима подслушвателното устройство от Сехер и го смачква. Той отива до колата на Али…

28 минути ago

121 деца са класирани в яслените групи в Стара Загора

121 деца са класирани в яслените групи в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА В листата…

28 минути ago
image0 (9K)