Хранителни двойки, които засилват метаболизма и отслабването

Ако се борите да свалите килограмите, въпреки че ходите във фитнеса и упражнявате контрол на порциите си, може би трябва да разгледате добре какво има в чинията ви

Знаете ли, че наистина няма значение колко ядете, ако не ядете правилните неща? Трябва да ядете храни, които ще разклатят бавния метаболизъм и също така ще помогнат за процеса на изгаряне на мазнини.

Всъщност направете крачка по-далеч и комбинирайте две богати на хранителни вещества храни, за да увеличите максимално ползите от тях, съветват от Gotvach.bg.

Ето три мощни хранителни двойки, които ще ви помогнат да засилите метаболизма си и да отслабнете по-бързо:

Броколи и домати

С ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и високо съдържание на фибри броколите са буквално склад на хранителни вещества. Освен това има високо съдържание на вода, така че ви помага да останете сити по-дълго. Отличните свойства на броколите за изгаряне на мазнини се подобряват допълнително, когато се комбинират с домати, които са в изобилие от витамин С и бета-каротин. Опитайте тази рецепта за здравословна и засищаща супа, за да засилите метаболизма си незабавно и да ускорите загубата на тегло.

Супа от броколи и домати

Съставки

1 средно броколи

3-4 големи домата

1 с.л. нарязан чесън

1 ч.л. смес от билки (риган, розмарин, мащерка)

1 с.л. екстра върджин зехтин

сол и черен пипер, на вкус

вода, според нуждите

Начупете броколите на съцветия, а доматите нарежете на кубчета. Сложете зеленчуците в тенджера и добавете вода, колкото да покрие всички парчета. Оставете да заври и след това добавете солта, черния пипер, нарязания чесън и зехтина. Оставете да къкри на умерен огън за 20-30 минути. Поръсете смесените билки и сервирайте горещо.

Белтъци и спанак

Хранителни <strong class='keys'/>двойки“ src=“https://gradcontent.com/lib/600×350/omlet-spinach23.jpg“></p>
<p>Протеинът в яйчния белтък и фибрите в спанака работят чудесно заедно, когато става въпрос за ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнини. Яденето на тези две храни заедно на закуска е здравословен начин да започнете деня си с минимално количество мазнини и въглехидрати.</p>
<p>Ето една лесна <strong class=рецепта за омлет от яйчен белтък и спанак, който ще помогне на тялото ви да изгори натрупаните мазнини. Този богат на протеини омлет също ще ви помогне да ограничите желанието за сладко, което може да имате през останалата част от деня.

Омлет от белтък и спанак

Съставки

½ малка връзка листа спанак

2-3 белтъка

1 домат

1 кубче/филийка нискомаслено сирене (по избор)

1 супена лъжица екстра върджин зехтин

сол и черен пипер, на вкус

Измийте, подсушете и нарежете листата спанак. Загрейте половин супена лъжица зехтин в тиган и добавете нарязания спанак. Задушете за няколко минути, докато спанакът се свари. В купа разбийте белтъците заедно със солта и черния пипер. Добавете сварения спанак и сиренето (ако използвате) към разбитите яйца. Добавете останалата половин супена лъжица зехтин в тигана и изсипете сместа от разбитите яйца и спанак. Покрийте и гответе за няколко минути, преди да обърнете и приготвите другата страна на омлета с отворен тиган. Сервирайте горещо.

Боровинки и овесени ядки

Храни <strong class='keys'/>двойки“ src=“https://gradcontent.com/lib/600×350/oat-milk-cereal-porridge-almond-banana-blueberries.jpg“></p>
<p>Комбинирането на овесени ядки с боровинки е чудесен начин за изгаряне на мазнини и <strong class=отслабване, докато се отдадете на вкусна закуска или дори обедно хранене. Както овесът, така и боровинките съдържат неразтворими фибри, които помагат за овладяване на глада и ви предпазват от ненужни закуски между храненията. Боровинките също са с високо съдържание на антиоксиданти, което ги прави хранителна бомба. Опитайте тази проста рецепта, за да приготвите закуска за разрушаване на мазнините и засилване на метаболизма:

Боровинки и овесени ядки с кисело мляко

Съставки

½ ч.ч. овесени ядки

1½ ч.ч.вода

¾ ч.ч. боровинки

2 с.л. нарязани бадеми или орехи

1 с.л. смляно ленено семе

щипка канела или кардамон на прах

Шипка сол

½ ч.ч. мляко или кисело мляко

1 с.л. мед или кленов сироп

Смесете овесените ядки с вода и сложете в микровълнова фурна за две минути. Разбъркайте и гответе още две минути. Добавете боровинките, канелата или кардамон на прах, смлените ленени семена, нарязаните ядки и меда или кленовия сироп. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре преди сервиране.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)